Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ στην Αυστρία!

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ στην Αυστρία!
Το σπίτι των 800 τ.μ στην Αυστρία, όπου γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα 3 του χρόνια, ο Αδόλφος Χίτλερ, ενοικιάζεται σε κάθε ενδιαφερόμενο!

HitlerHouse_04.jpg
Το κτίριο που βρίσκεται κεντρικά στο Μπραουνάου-αμ-Ιν της Αυστρίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, είναι κενό από το 2011.

birthplace_b.jpg
Από το 1972, το αυστριακό κράτος και ο τοπικός δήμος το νοικιάζουν από κοινού, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει τόπος προσκυνήματος για τους νεοναζιστές.

Βέβαια, η τωρινή ιδιοκτήτρια απέρριψε πρόσφατα την πρόταση να στεγαστεί στο σπίτι ένα πανεπιστήμιο ή μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια σε μετανάστες. Έτσι, το υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί να στεγαστεί εκεί ίσως κάποια δημόσια υπηρεσία.
IMG_8206.jpg
Το κτίριο στοιχίζει στο αυστριακό δημόσιο 4.600 ευρώ τον μήνα και παρόλο που το  κράτος ζήτησε να το αγοράσει, η ιδιοκτήτρια δεν δέχτηκε καμία προσφορά.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών και του κράτους από το 1972, σύμφωνα με την οποία το κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για «κοινωνικο-εκπαιδευτικούς σκοπούς» αλλά η επιλογή των ενοικιαστών είναι στη δικαιοδοσία των ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου