Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη στον Δήμο Νεγκότινο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίαςστα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Bee-economy»


Επίσκεψη στον Δήμο Νεγκότινο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιάννη Κετικίδη και με τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Νίκο Τσίμα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Bee-economy», για τη στήριξη της μελισσοκομίας μέσω δράσεων έρευνας, εκπαίδευσης και προώθησης και αφορά στο τομέα της Οικονομικής Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, καθώς επίσης και η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Επιπλέον, δρομολογήθηκαν όλες οι δημοπρασίες που αφορούν στην υλοποίηση και διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα και η αγαστή συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές.
Επιπλέον, στα πλαίσια της νέας πρόσκλησης συζητήθηκε και ένα νέο project που αφορά στην αγροτική οικονομία και συγκεκριμένα στην διαχείριση υδάτων και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Τέλος, ο Δήμαρχος και συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Στόβων.
Η πράξη «Bee-economy» εστιάζει σε τρεις άξονες:
Πρώτος άξονας των ερευνητικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθούν τρόποι για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, η δυνατότητα τοπικής ταυτότητας προώθησης των προϊόντων και η προετοιμασία φακέλων για πιστοποιήσεις ποιότητας. Το μέλι αλλά και τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα της Αλμωπίας είναι υψηλής ποιότητας και τώρα θα δοθεί η δυνατότητα αυτό να πιστοποιηθεί. Το ίδιο θα συμβεί και στο Νεγκότινο.
Δεύτερος άξονας της εκπαίδευσης, με την προετοιμασία και υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών κύκλων του Σχολείου της Μελισσοκομίας. Έχει επιλεγεί η αίθουσα στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου, η οποία θα ανακαινιστεί και θα φιλοξενήσει το Σχολείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εκτός από την εκπαίδευση, θα γίνει και συμβουλευτική προς τους μελισσοκόμους, τους ήδη επαγγελματίες αλλά και τους ενδιαφερόμενους.
Τρίτος άξονας η ανάπτυξη εμπορικών εργαλείων για την προώθηση των μελισσοκομικών προϊόντων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου