Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

H NASA ετοιμάζει την εξέλιξη του Concorde

nasa-plane
Πάνε χρόνια από την τελευταία πτήση του υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους Concorde και η NASA θέλει να φέρει την εξέλιξή του. 
H NASA έδειξε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου υπερηχητικού επιβατικού jet, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας New Aviation Horizons, σε συνεργασία με την Lockheed Martin, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας συνολικού κόστους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Lockheed Martin θα πρέπει να παρουσιάσει στη NASA ένα αεροσκάφος που να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quietr Supersonic, ή QueSST, μέσα στους προσεχείς 17 μήνες.
Με την αφορμή αυτή, η NASA επαναφέρει τα θρυλικά X-Planes της, τη σειρά πειραματικών αεροσκαφών που αποτέλεσαν στο παρελθόν πλατφόρμες δοκιμής για τεχνολογίες πρόωσης και όχι μόνο, σπάζοντας συχνά-πυκνά τα αεροπορικά ρεκόρ. Η NASA φέρεται να ενδιαφέρεται εντόνως για τα επίπεδα θορύβου από την πτήση του νέου υπερηχητικού αεροσκάφους της, έχοντας ήδη προβεί σε δοκιμές σε αστικό περιβάλλον για τα ανεκτά επίπεδα θορύβου που θα είχε ένα τέτοιο αεροσκάφος.
Το υπερηχητικά Concorde έριξαν αυλαία στην καριέρα τους πριν από 13 χρόνια και από τότε η ιδέα του υπερηχητικού ταξιδιού με αεροσκάφος αποτελεί μακρινό όνειρο. Το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια πτήση θα εκμηδενίσει τον χρόνο που απαιτείται για ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου