Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ντοκιμαντέρ για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή !!!

Φωτιά παίρνουν και πάλι τα σενάρια αναφορικά με το σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, έπειτα από ντοκιμαντέρ που πρόβαλε η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε μέσω του δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού Russia-24, υποστηρίζει πως το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμά του, καθώς και τον επικείμενο θάνατό του.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, στο σχέδιο συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.
Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και το παρομοιάζουν με ένα πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του John Le Carre και του Ian Fleming.
Ο "φίλος" Πούτιν και οι συμφωνίες...
Ο Κώστας Καραμανλής, επί πρωθυπουργίας τους έκανε άνοιγμα στη Ρωσία και άνοιξε πολλές οικονομικές… υποθέσεις με το Κρεμλίνο.
«Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του, αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.
Αλλά το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη».
Στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται διάφορα γεγονότα και περιστατικά, επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα οποία συνδυάζονται με το σχέδιο δολοφονίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδια, το 2008, που είχαν γίνει με αφορμή την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.



2 σχόλια: