Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Αφή της “Αλεξάνδρειου Φλόγας” στο Δήμο Πέλλας

Φωτογραφία του Nick Thomaidis.Με κάθε επισημότητα και τιμή, όπως αρμόζει στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας, ο Δήμος Πέλλας διοργάνωσε και φέτος την Αφή της “Αλεξάνδρειου Φλόγας” του Μαραθωνίου, στην Αρχαία Πέλλα. Τη φλόγα της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και όλων εκείνων των αρετών που κλείνει μέσα του ο αθλητισμός
.Φωτογραφία του Nick Thomaidis.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.Φωτογραφία του Nick Thomaidis.
Τίμησα με την παρουσία μου την εκδήλωση, όντας Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών και Υπερήφανος γιατί ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας, Κώστας Λεωνίδης, ως 1ος Λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό με την φλόγα των Αγώνων. Συνοδοί Δρομείς οι κωπηλάτριες Μπαλλή Δάφνη,,Μπαλλή Γεωργία, Φράγκου Ευαγγελία και Μιχάλογλου ΆνναΦωτογραφία του Nick Thomaidis.

Φωτογραφία του Nick Thomaidis.

Φωτογραφία του Nick Thomaidis.

Φωτογραφία του Nick Thomaidis.

Φωτογραφία του Nick Thomaidis.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου