Γεμιστά καλαμάρια για τις ημέρες της Σαρακοστής.
6-8 καλαμάρια μεγάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θράψαλα)
2 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλη ντομάτα
2-3 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, ρίγανη
ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
οδοντογλυφίδες (για να τα κλείσετε)
Εκτέλεση:
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα καλαμάρια σας.
Κόψτε σε φέτες τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Αλατίστε τα καλαμάρια σας εσωτερικά και γεμίστε τα με 3-4 φέτες πιπεριάς και 3-4 φέτες ντομάτας.
Κλείστε τα με την οδοντογλυφίδα ώστε να μη βγει έξω η γέμισή σας.
Αλατίστε τα, λαδώστε τα και πασπαλίστε τα με τριμμένη φρυγανιά και ρίγανη.
Ψήστε και απολαύστε!
extra tip: Μπορείτε να περάσετε τα καλαμάρια σας σε ξυλάκια για σουβλάκια και να τα στηρίξετε στο ταψί σας ώστε να κρέμονται και όχι να ακουμπούν στον πάτο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου