Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Απάντηση στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Έδεσσας παρελαση

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας, με την οποία εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή, για δήθεν ευθύνες της, σχετικά με τη μη εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Θα θέλαμε αρχικά να χαιρετήσουμε την πρέπουσα σημασία που δίνουν πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές επετείους, όταν μόλις πριν λίγα χρόνια, υπηρετούσαν το δόγμα: «Στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Όχι για να παρελάσουμε».
Επειδή μάλλον υπάρχει προφανής απειρία σε θέματα εθιμοτυπίας στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας και
μας θυμίζουν τη λαϊκή έκφραση: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και την κατάρτιση του προγράμματος για τις Εθνικές Γιορτές (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου) στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και για τις Εθνικές Γιορτές Τοπικής Σημασίας όπως είναι η 18η Οκτωβρίου. Ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να δώσει την πρέπουσα σημασία του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον Τουρκικό Ζυγό και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συμπληρωματικά, κάθε χρόνο με επιστολή του ζητά από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης τον ορισμό Εκπροσώπου της για την ημέρα εκείνη. Θυμίζουμε ότι εκπροσώπηση της Κυβέρνησης δεν υπήρξε ούτε την 18η Οκτωβρίου 2017 και παρά τη σχετική επιστολή του Δήμου και τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Κυβέρνηση δεν όρισε έναν από τους δεκάδες Υπουργούς ή Γενικούς Γραμματείς προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Έδεσσας.
2. Η εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών επετείων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων
και Εθιμοτυπίας της Βουλής, η οποία αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι υπεύθυνη για τον ορισμό εκπροσώπων της Βουλής και όχι της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τη διάκριση των εξουσιών, όπως ισχύει και λειτουργεί στη Δημοκρατία.
Προς αποφυγή παρανοήσεων, παρακαλούμε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας πριν προβεί σε ανακοινώσεις να ενημερώνεται για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου