Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Γιουβέντους απέκλεισε την Τότεναμ

Για 18η φορά στην ιστορία της η Γιουβέντους βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, καθώς απέκλεισε την Τότεναμ με μεγάλη ανατροπή στο Λονδίνο (1-2).
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σον Χέουνγκ-Μιν, αλλά οι "μπιανκονέρι" έκαναν ανατροπή με δύο
γκολ σε λιγότερο από 4 λεπτά, με "δράστες" δύο Αργεντινούς, τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Πάουλο Ντιμπάλα, έτσι πήραν τη νίκη με 2-1.
Ο Ιγκουαΐν μάλιστα είχε πετύχει και τα δύο γκολ των Ιταλών στο πρώτο ματς (2-2), ενώ ήταν και αυτός που έκανε την ασίστ στον Ντιμπάλα απόψε!
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν το ματς στη μνήμη του Ντάβιντε Αστόρι...

Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2

 
Σκόρερς: 39' Σον Χέουνγκ-Μιν / 64' Ιγκουαΐν, 67' Ντιμπάλα
Γήπεδο: "Wembley", Λονδίνο
Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Αρκετά δυναμικό το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τον Μπουφόν να αποκρούει το σουτ του Σον Χέουνγκ-Μιν μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στο 15' ο Κέιν απέφυγε τον Ιταλό πορτιέρε, πλάσαρε από πλάγια και αστόχησε.
Λίγο πριν και λίγο μετά την ευκαιρία του Κέιν ζήτησαν από ένα πέναλτι Άγγλοι και Ιταλοί. Στο 12' ο Κιελίνι έκανε χέρι στην περιοχή προσπαθώντας ξαπλωμένος να μαρκάρει τον Κέιν, ενώ στο 17' ο Ντόουγκλας Κόστα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βερτόνχεν.Λίγο έλειψε η Γιουβέντους να απαντήσει πριν το φινάλε του πρώτου 45αλέπτου, αλλά στο 41' το σουτ του Μίραλεμ Πιάνιτς πέρασε λίγο άουτ απ' το δεξί δοκάρι του Ουγκό Λορίς.
Ξανά ο Σον απείλησε στο 58', ενώ η Γιουβέντους έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 62' που σπατάλησε με το κακό σουτ του Ντιμπάλα, αλλά η ευκαιρία έπρεπε να είχε ανησυχήσει τους Άγγλους!
Στο 64' τελικά ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Σάμι Κεντίρα, μετά απ' τη σέντρα του Στέφαν Λίχτσταϊνερ από δεξιά. Τρία λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο ματς τον Ελβετό ο Αλέγκρι.
Η ολοκλήρωση της ιταλικής ανατροπής ήρθε μόλις 3 λεπτά μετά την ισοφάριση. Στο 67' λοιπόν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έγινε δημιουργός, με τρομερή μπαλιά στον άξονα έβγαλε τετ-α-τετ τον Πάουλο Ντιμπάλα με τον Λορίς και ο Αργεντινός νίκησε τον Γάλλο με φανταστικό πλασέ (στο απέναντι "γάμα" η μπάλα).
Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έβαλε στο ματς τους Λαμέλα και Γιορέντε, η Τότεναμ είχε ευκαιρίες με τα σουτ των Σον και Έρικσεν, όπως και ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Κέιν στο 90', αλλά στη φάση υπήρχε οφ-σάιντ.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου