Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Βαγγέλης Μαρινάκης : Η δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου και υπομονεύεται η δημοκρατία..

Η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δίωξη
Με προσωπική του δήλωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε θέση για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ίδιου αλλά και τριών συνεργατών του για την υπόθεση του Noor 1.Το απόγευμα της Παρασκευής (23/03) έγινε γνωστό πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και σε τρεις συνεργάτες του γνωστού εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης του Noor 1. Αρκετή ώρα αργότερα, ήρθε η πρώτη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη με προσωπική του δήλωση.

Σε αυτή, ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αναφέρει πως η εν λόγω δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και πως έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου και υπομονεύεται η δημοκρατία. Μάλιστα, η δήλωση κλείνει με ένα μήνυμα από πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν».Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.
Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου, χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκεριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ «μητρώο», για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι, που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει, λέγοντας τερατώδη ψέματα.
Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους Έλληνες πολίτες ποιοί είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής. Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου