Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης - Στη φυλακή η μητέρα της

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την απολογία της η μητέρα της 19χρονης που τον περασμένο Φεβρουάριο βοήθησε την κορη της να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το νεογέννητο βρέφος της.

Αντιθέτως η τύχη της 19χρονης θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή- εισαγγελέα με τον πρώτο να έχει την άποψη ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη και τον δεύτερο ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο η 19χρονη θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

«Αισθάνθηκα απειλή...»

«Ισως να έπνιξα και με τα ίδια μου τα χέρια το μωρό... Αισθάνθηκα ότι μου απειλεί τη ζωή...» είπε η 19χρονη κατά την απολογία της στον ανακριτή περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τα όσα ακολούθησαν της γέννησης του βρέφους που πέταξε με τη βοήθεια της μητέρας της σε κάδο απορριμμάτων τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή είπε πως έκανε εφήμερες σχέσεις με αγόρια που γνώριζε στο διαδίκτυο και εκτός, αποζητώντας την επιβεβαίωση. «Ανέβαζα στημένες φωτογραφίες που να μη φαίνεται το σώμα μου. Το ότι λειτουργούσαν ερωτικά μαζί μου, μου κινητοποιούσε τη μηδενική μου αυτοπεποίθηση και αισθανόμουν ποθητή... Ήταν ένας τρόπος να αισθάνομαι ότι αξίζω λίγο κι εγώ...».

Τον πατέρα του μωρού τον γνώρισε μέσω Facebook και συνευρέθηκε μαζί του μια φορά. Όταν τον Δεκέμβρη του 2017 κατάλαβε ότι είναι έγκυος, όπως λέει « πάγωσα και πανικοβλήθηκα... τα πάντα γύρω μου κάθε ημέρα ήταν μαύρα. Τι θα πει η οικογένεια μου; Τι θα πουν οι συμμαθητές μου; Ήμουν ούτως ή άλλως απομονωμένη… Η εγκυμοσύνη ήταν ανεπιθύμητη αλλά δεν μπορούσα πλέον να την διακόψω.... Προείχε να μην μάθει κανένας τίποτα... Πέρασα μόνη μου το βαρύ φορτίο... Δεν είχα σκεφτεί για μετά τι θα κάνω... Όσο πλησίαζε ο καιρός πάγωνα με τη σκέψη, όχι ότι θα βγει ένα παιδί από μέσα μου, αλλά πώς θα κάνω ολόκληρο τοκετό μόνη μου.... Έψαχνα στο internet για video που δείχνουν πώς γίνεται...».

Κατά τους ισχυρισμούς της, γέννησε ακολουθώντας όσα είχε δει σε video, με την μητέρα της να βρίσκεται έξω από την τουαλέτα.

«Το πήρα αγκαλιά. Ίσως κάποια στιγμή να αισθάνθηκα να με δαγκώνει στο στήθος... Αισθάνθηκα ότι το παιδί μου απειλεί τη ζωή από δω και πέρα, αισθάνθηκα νοσηρή αποστροφή για εκείνο. Νοσηρές ενοχές σαν να έκανα το χειρότερο κακό στον κόσμο και ξεφτίλισα τον εαυτό μου και την οικογένεια μου... Ήμουν βυθισμένη στην παράνοια. Το μυαλό μου «έφυγε». Δεν με ενδιέφερε τίποτα πια. Αισθανόμουν ότι λυτρώθηκα όπως και να έχει. Εκείνη τη στιγμή βίωσα παρανοϊκό επεισόδιο- το παιδί με απειλούσε- το παιδί είναι ξένο προς εμένα- το παιδί είναι επικίνδυνο...».

«Δεν ζητώ συγγνώμη από κανέναν, μόνο από το Θεό» 

Αφου γέννησε ζήτησε από τη μάνα της να πετάξει το παιδί και εκείνη το έκανε. Όπως επέμεινε ωστόσο «η μάνα μου δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη διαδικασία... Ο,τι έγινε, έγινε από τα δικά μου χέρια... Δεν αναιρώ τα της προανακριτικής μου απολογίας ως προς τον τρόπο ...και σε αυτή τη φάση πιστέψτε με ότι δεν μπορώ καθαρά να ανακαλέσω το πως. Ίσως με το κορδόνι, ίσως και με τα χέρια μου. Έβαλα πριν χαρτί στο στόμα του γιατί έβλεπα αίμα. Σκέφτηκα ότι και με το χαρτί μπορεί να πνιγεί. ...Ζήτω συγγνώμη μόνο από το Θεό κι όχι από τους συνανθρώπους μου... Σε αυτόν που μου έκανε αυτό το δώρο κι εγώ μόλις το έπιασα στα χέρια μου αρρώστησε το μυαλό μου, αντί να αισθανθώ τη θέρμη της μητρότητας... Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν αξίζω άλλη ευκαιρία....».

Αναφερόμενη στις ήμερες που ακολούθησαν λέει ότι «δεν ασχολήθηκα με το πού είναι ή πού το έβαλε η μητέρα μου. Το σημαντικό ήταν να βρίσκεται μακριά από εμένα... Θα το ομολογούσα αν ήξερα ότι δεν θα διασυρθώ...».

Μητέρα 19χρονης: «Βρέθηκα σε πανικό...»

Η μητέρα της 19χρονης κατά τη δίκη της απολογία επικαλέστηκε έντονα ψυχικά προβλήματα και υποστήριξε ότι η μόνη εμπλοκή της ήταν το να πετάξει το βρέφος στον κάδο: «Μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου, από συναισθήματα συμπόνιας στο πρόσωπο της επειδή ήταν σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη έριξα τη σακούλα με το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της και να αποφευχθεί η καταδίωξη της... Βρέθηκα σε πανικό. Αιφνιδιάστηκα. Δεν ήμουν σε θέση να αξιολογήσω την κατάσταση σωστά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου