Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος ΣακελλαρίουΤην παραίτησή του από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ανακοίνωσε φανερά συγκινημένος ο επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου. 
 Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Σακελλαρίου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που, όπως είπε, έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ και πρόκειται για μία «απαράδεκτη παραβίαση».
 
 Ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που, όπως είπε, θα έχειαποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων». 
 Παράλληλα, με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή, όπως εξήγησε, μετακυλίει παγίωςστη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας. 
   «Αδιανόητη και απαράδεκτη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου»   
 «Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
   «Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη»   
 Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη καθώς δεν αποχωρώ αμαχητί, αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με τη βοήθεια του Θεού τον αγώνα τον καλό» και πρόσθεσε πως η σκέψη του«τώρα στρέφεται στους απλούς πολίτες που είναι τα θύματα των μνημονίων. Οι αντοχές τους συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται με την επίκληση του δημοσιονομικού συμφέροντος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου