Σάββατο 12 Μαΐου 2018

« Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας » στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας την Πέμπτη 3 Μαΐου στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα, με συμμετοχή σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας
και της Σκύδρας, και την Πέμπτη 10 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, με συμμετοχή σχολείων της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών.
Μέσα σε δημιουργικό και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα, υποστηριζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσίαζαν πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στους επισκέπτες και παράλληλα εξέθεταν τις τεχνολογικές τους κατασκευές που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της Τεχνολογίας, αλλά και σε μαθήματα Ειδικότητας του Επαγγελματικού Λυκείου. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από τους μαθητές οι ρομποτικές κατασκευές τους, όπως δύο ρομπότ καθώς και ένα αυτοκίνητο-ρομπότ.
Ζωντάνια, χαρά, ενθουσιασμός και ευφορία επικρατούσε τόσο στους εκθέτες μαθητές και μαθήτριες όσο και στους επισκέπτες που παρακολουθούσαν από τους μικρούς ερευνητές επιστήμονες τα επιτεύγματά τους. Υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών όλων των βαθμίδων, έτσι ώστε οι μικρότεροι μαθητές να ενημερώνονται για τα επιτεύγματα των μαθητών των μεγαλύτερων βαθμίδων αλλά και το αντίστροφο.
Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη διάχυση της γνώσης, που παράγεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη διάρκεια των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στο ευρύ κοινό της πόλης. Οι επισκέπτες δεν φάνηκαν να εμποδίζονται από την αθρόα προσέλευση του κοινού προκειμένου να παρακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα πειράματα των Φυσικών Επιστημών και να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές στην εκτέλεση των πειραμάτων και τις διαδραστικές κατασκευές της Τεχνολογίας.
Οι εκθέσεις συνδιοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σχολικό Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.
Στην Έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 7o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, 2οΓυμνάσιο Έδεσσας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, Γυμνάσιο Πετριάς «Χρίστος Στουγιαννίδης – Λίλης», Γυμνάσιο Σκύδρας, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας και 1ο Ε.Κ. Έδεσσας.
Στην Έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα εξής σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Αμπελιών, 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, 1o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 3o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Αραβησσού, Γυμνάσιο Καλής, Γυμνάσιο Ν. Μυλότοπου, Γυμνάσιο Πέλλας, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, ΓΕΛ Αξού και 1ο Ε.Κ. Γιαννιτσών.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Έδεσσας και τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, του Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας και του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της έκθεσης στην Έδεσσα.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., καθώς και τους Διευθυντές/ντριες του Εργαστηριακού Κέντρου Γιαννιτσών και του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της έκθεσης στα Γιαννιτσά.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρουσίαση των πειραμάτων και των κατασκευών τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν για την έκθεση, τους γονείς και τους πολίτες που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό κλίμα που επικρατούσε.
Την εκδήλωση στην Έδεσσα τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου.



Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας


Θωμάς Μπαχαράκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου