Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνταξιούχοι που συμμετέχουμε σήμερα 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία µας στις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί:
Με αφορμή τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αποφασίζονται μέτρα που φορτώνουν τα βάρη
της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση δηλαδή τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους.
Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 9 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο.
Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία µας γιατί:
Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.
Τα «θέλω» και οι απαιτήσεις των Αγορών δεν μπορεί να γίνονται κυβερνητική πολιτική δεν τ' αντέχει η κοινωνία, δεν είναι λύση για την πραγματική οικονομία!
Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της Ανεργίας, είναι η ΜΟΝΗ και ΙΣΧΥΡΗ προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας µας!
Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα µας και να ακυρώσουμε τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές, τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές!
Τα «θέλω» και οι ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι πιο ισχυρές από αυτές των κερδοσκόπων και των Τραπεζιτών.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.
Απαιτούμε: μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξη της παραοικονομίας, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής και της ακρίβειας.
Διεκδικούμε αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
Να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.
Να εφαρμοσθεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θα ενισχύει τα εισοδήματα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών, µια πολιτική που θα σέβεται τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και θα αντιμετωπίζει την κρίση µε όρους κοινωνίας.
Να παγώσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να μειωθεί η ΑΝΕΡΓΙΑ, να αυξηθεί η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών µας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών µε αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να καταργηθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες ώστε να τεθεί τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα, στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Σταθερή δουλειά, µε πλήρες ωράριο, αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ για να εξασφαλισθεί ένα δίκαιο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αλλά και για να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες.
Να δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Να γίνει κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Να αποτραπούν οι απολύσεις, να προστατευτούν οι άνεργοι.
Να τονωθεί η ανάπτυξη, να ενισχυθεί η απασχόληση.
Να ενισχυθούν τα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά µας δικαιώματα.
Να αποκτήσει παρεμβατικό, ρυθμιστικό και ουσιαστικό ρόλο το κράτος και η Κυβέρνηση στο τραπεζικό - χρηματοοικονομικό σύστημα και τον έλεγχο στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για
Να μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα.
Να αποδεσμεύσουμε την χώρα μας από τα δεσμά του Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών .
Να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας. Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και όχι απολύσεις. Να έχουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές εργασιακές σχέσεις.
Να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι προνομιακά βοηθήματα.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιουργήσανε.
Αξιώνουμε από την Κυβέρνηση
Να μην ψηφιστεί ο νόμος που θέλει την αποβιομηχάνιση του Νομού μας και της
μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων σε άλλες βιομηχανικές περιοχές. Να παραμείνουν ως έχουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες του Νομού μας.
Να ανακαλέσει τα άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση µε τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση µε βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Οι Άνθρωποι και οι Ανάγκες τους πάνω από τις Αγορές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξουσιοδοτήθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας να στείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμοδίους και στον τοπικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου