Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αυτή είναι η Ελληνίδα πιλότος που έκανε τους Αμερικανούς να υποκλιθούν

Αυτή είναι η Ελληνίδα πιλότος που έκανε τους Αμερικανούς να υποκλιθούν
Ονομάζεται Αχιλλεία Γεωργακίλα και είναι υποσμηναγός. Πρόκειται για την δεύτερη στα χρονικά Ελληνίδα πιλότο που πέταξε με αεροσκάφος F-4 Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η υποσμηναγός συμμετείχε με αυτόν τον τρόπο στην στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος 2018» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε Αμερικανούς και Ισραηλινούς συνάδελφους της.
Πλέον πετάει καθημερινά ένα
F-4 Phantom, καθώς είναι υπεύθυνη οπλικών συστημάτων στην Πολεμική Αεροπορία.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης η κ. Γεωργακίλα προέβη σε δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες πιλότοι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά οι αριθμοί αυξάνονται.
Προς το παρόν, τόνισε, είναι η μόνη που πετάει μαχητικό αεροπλάνο. Η προκάτοχός της ήταν εκπαιδευτής που βρίσκεται στην Καλαμάτα τώρα. Οι περισσότερες γυναίκες στις αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονται σε ελικόπτερα και πληρώματα μεταφοράς.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της και από την αμερικανική πρεσβεία μέσω των social media.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα αναφέρει στην ανάρτησή της που τιτλοφορείται «Ελληνίδα πιλότος διαπρέπει σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση» πως «όταν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε το σχέδιο για να φιλοξενήσει την πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018” από τις 13 μέχρι τις 23 Μαρτίου, έθεσε ένα στόχο να παράσχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση και συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο περιβάλλον πολλαπλών απειλών ώστε να αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας».
«Αυτό που δεν περίμενε, ήταν ότι η άσκηση, η οποία διεξήχθη στον εναέριο χώρο της Ελλάδας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων αεροσκαφών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ, θα έβλεπε έναν αξιωματικό να ανεβαίνει στην κατάσταση ενός σούπερ σταρ.
Πρόκειται για την περίπτωση της υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσους παρακολουθούσαν από το έδαφος στη βάση της Ανδραβίδας και ειδικά εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ.
Είναι η δεύτερη γυναίκα που πετάει ένα Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και μίλησε σε ελληνικά ΜΜΕ αναφερόμενη στο θέμα των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Παρά το γεγονός πως οι αριθμοί τους αυξάνουν οι περισσότερες υπηρετούν σε ελικόπτερα και μεταγωγικά δήλωσε. Αυτή είναι προς το παρόν η μόνη που πετάει μαχητικό ως αξιωματικός οπλικών συστημάτων» αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

1 σχόλιο: