Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ιωάννης Νασιούλας ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Ιωάννη Νασιούλα 
Ο Ιωάννης Νασιούλας, είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.
Ο Γιάννης Νασιούλας προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, είναι παντρεμένος με την Βασιλική Τσιώνη και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας είναι Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
  • Visiting fellow-select του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτικής Στρατηγικής (EPSC), που προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στη Γενική Διεύθυνση «Διεύρυνση», Technical Assistance and Information Exchange (TAIEX), που μεταφέρει τεχνογνωσία του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπό ένταξιν, συνορεύουσες και συνεργαζόμενες), έχοντας συμμετάσχει σε αποστολές παροχής τεχνογνωσίας προς τις Κυβερνήσεις της Μολδαβίας, την Σερβίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, ενώ επελέγη ως Εμπειρογνώμων προς την Κυβέρνηση των Σκοπίων και προσέφερε υπηρεσίες συμβουλευτικής στο Γραφείο Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Αλβανίας.
  • Στη Γενική Διεύθυνση «Περιφερειακή, Αστική Πολιτική και Νοτιοανατολική Ευρώπη», για την Πολιτική Συνοχής, την Περιφερειακή και Αστική Ανάπτυξη.
  • Από το 2012 ως το 2015, διετέλεσε μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (GECES), στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις» (Social Business Initiative), που διαμορφώνει θεσμικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά τον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μέλος της Υπο-Ομάδος GECES για τη «Μέτρηση Κοινωνικών Επιπτώσεων», που αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία αξιολόγησης της Κοινωνικής Οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπάϊκή Ένωση, με έμφαση στην παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (EUSEFs) και του Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).
Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας είναι Αξιολογητής και Επιθεωρητής προτάσεων χρηματοδότησης από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικού έως σήμερα προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ:
  • του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (HORIZON 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • του προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων, Εκτελεστικός Οργανισμός Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (EASME),
  • του προγράμματος Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowships (MSCA-IF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • του προγράμματος Marie Sklodowska-Curie International Training Networks (ITN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • προγραμμάτων απευθείας προκηρυσσόμενων από τις Γενικές Διευθύνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • του προγράμματος «Εργαλείο για τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις» (SME Instrument)
  • του προγράμματος MARIE CURIE της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις έρευνας και ανάπτυξης
  • της Υπηρεσίας ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ
  • του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020
  • της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας (ΓΓΕΤ)
  • του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)
  • του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σχεδίασε και διεύθυνε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και κυκλικής οικονομίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων «Loutraki PLUS», το πρόγραμμα Κοινωνικής Οικονομίας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης, προσέφερε τεχνογνωσία και υποστήριξη το πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων και συνέδραμε τον σχεδιασμό του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης «Topos PLUS» για τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και «Delphi PLUS» για τον Δήμο Δελφών.
Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας είναι τακτικός αρθρογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Thomson Reuters, καθώς και στις Εφημερίδες METROSPORT της Κυριακής και ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Έχει διδάξει τα μαθήματα: «Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία», «Κοινωνική Εταιρική Υπευθυνότητα» (University of Northampton) και ως καλεσμένος εισηγητής, το Μάθημα «Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία», καθώς και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία», Μάθημα «Διοίκηση Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων» της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου, της Γενικής Συνέλευσης του CIRIEC International καθώς και της Διεθνούς Επιστημονικής του Επιτροπής για την «Κοινωνική και Συνεταιριστική Οικονομία», υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (www.sociolab.gr), ερευνητής του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέλος του INSNA, του Διεθνούς Δικτύου για την Ανάλυση των Κοινωνικών Δικτύων, της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ενώσεως (ISA), Ερευνητική Επιτροπή #26 επί της Κοινωνιοτεχνικής και της Κοινωνιολογικής Πρακτικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ενώσεως (ESA), εθνικός Συνεργάτης του EUCLID Network, του μεγαλύτερου πανευρωπαϊκού δικτύου ηγετών του Τρίτου Τομέα, εθνικός Εκπρόσωπος για την Ελλάδα του Social Innovation Europe, της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Καινοτομία και Συμπρόεδρος του πανευρωπαϊκού Δικτύου COST «EuroHumanNet».
Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (ΒΑΟ), καθώς και άλλων σωματείων και ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου