Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : «Η Ιστορία θα χρεώσει ανεξίτηλα όσους νομιμοποιούν την εκχώρηση της Μακεδονικής μας Κληρονομιάς!


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ''ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ'' :

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικά και εθνικά απαράδεκτες, αλλά και βαθύτατα αντιδημοκρατικές, άσκησε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τελική  συζήτηση για την επονείδιστη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.
Ο πρώην Υπουργός, έκανε λόγο για υποχωρητικότητα που καμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν, και για μια πολιτική του
τύπου ¨αποφασίζουμε και πράττουμε¨, για να συρθεί η χώρα μας να προχωρήσει σε μια συμφωνία χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή και κοινοβουλευτική συναίνεση που, αντί να θωρακίσει απεμπολεί τα εθνικά μας συμφέροντα.    
 Επικεντρώνοντας στα πιο κραυγαλέα από τα ¨γκρίζα¨ άρθρα της συμφωνίας, αποδόμησε όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και κατέδειξε ότι, αντιθέτως, ουσιαστικά χαρίζουμε στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο ¨μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα¨, και καθιστούμε του σκοπιανούς περίπου… συγκληρονόμους της αρχαίας ελληνικής μακεδονικής κληρονομιάς!
Προειδοποίησε για ακόμη μια φορά ότι με την ψήφιση της συμφωνίας, η οποία θα μας δεσμεύει διεθνώς, τελεσίδικα και αμετάκλητα, παραιτούμαστε οριστικά από όλες τις εθνικές ¨κόκκινες γραμμές¨, υποθάλπουμε τον ανιστόρητο και επεκτατικό αλυτρωτισμό των γειτόνων μας,  και υποκύπτουμε στη θρασύτατη απαίτησή τους να αρνηθούμε – εμείς! - τις μνήμες μας, τα βιβλία μας, τους μακεδονομάχους μας!
Κατήγγειλε την άθλια ¨επιχείρηση¨ να χαρακτηρίζονται ως… ¨ακραίοι εθνικιστές και κατευθυνόμενοι φασίστες¨, τα πλήθη του λαού που – παρά τις ύποπτες και βίαιες προβοκάτσιες – διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία, και κατέληξε ότι, η Ιστορία θα καταγράψει ανεξίτηλα και θα χρεώσει αμείλικτα τις ευθύνες όσων με το δικό τους «ναι» προσυπογράψουν και νομιμοποιήσουν αυτές τις απαράδεκτες και εθνικά ταπεινωτικές δεσμεύσεις!
Ακολουθεί το video
​ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου