Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Γιάννου Δήμαρχος Έδεσσας :Ευχαριστώ τους συνεργάτες που συμμετείχαν στο συνέδριο του Συμφώνου των Δημάρχων


Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονταιΤο συνέδριο του Συμφώνου των Δημάρχων είναι ένα μεγάλο γεγονός, στο οποίο έχουμε δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια. 

Ο Δήμος Έδεσσας είναι πλήρες μέλος του Συμφώνου των Δημάρχων και έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό. Συμμετέχουμε ενεργά στη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική οικογένεια της Ευρώπης, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται και κουστούμι

Είμαι υπερήφανος διότι οι πολλές και σημαντικές δράσεις που έχουμε αναλάβει στην εξοικονόμηση ενέργειας, με σημαντικότερες την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με led και την ενεργειακή αναβάθμιση πολλών δημοτικών κτηρίων, τοποθετούν τον Δήμο Έδεσσας πολύ ψηλά στους οργανισμούς που επιτυγχάνουν τον στόχο για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε από τους Δήμους που έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό μας στόχο και μάλιστα νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα του 2020.Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται
Περάσαμε πολύ πιο ψηλά από τον πήχη που βάλαμε!
Η συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στη διεκδίκηση πόρων για έργα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα πλεονέκτημα που ο Δήμος Έδεσσας το αξιοποιεί κατάλληλα και πετυχαίνει την χρηματοδότηση σημαντικών έργων.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες που συμμετείχαν στο συνέδριο - με δικά τους έξοδα, όπως κι εγώ - και πλαισίωσαν την ομάδα που εκπροσώπησε τον Δήμο Έδεσσας: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππο Γκιούρο, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Σαμλίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Τάσο Δίου και Γιώργο Παρθενόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπική Κοινότητας Παναγίτσας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου