Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Γιώργος Τσιώνης : Ώρα για αλλαγή στον Δήμο Αλμωπίας


Το να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο προϋποθέτει συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή. Η παθητική στάση που έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας και η ανοχή που της δείχνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, απομακρύνουν την επιθυμία όλων μας για το καλύτερο. Η εικόνα που πρέπει να έχει ο Δήμος μας είναι ασυμβίβαστη με την μετριότητα.
Η περιοχή μας είναι ιδανική για να την εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών, δυστυχώς, όμως αυτό δεν συμβαίνει επ ουδενί στην Αλμωπία μας. Όλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν
τα προσωπικά τους συμφέροντα χωρίς να έχουν σκοπό το κοινό συμφέρον για τους συνανθρώπους και τον τόπο τους.
Οι «κουμπάροι» , οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί» που μας εκπροσωπούν τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Οφείλουμε να δράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εφόσον ζητάμε μια αλλαγή. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να κάνουμε γρήγορα βήματα για να έχουμε μια καλύτερη καθημερινότητα και αυτό που αξίζει στον ευλογημένο τόπο μας με τις τόσες ομορφιές.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας είχαν όλη την καλή πρόθεση για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο, βγαλμένοι όμως από τους κομματικούς σωλήνες. Έχοντας προφανείς ελλείψεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και με υστέρηση εργασιακής εμπειρίας είναι εκεί και αποφασίζουν για εμάς. Άνθρωποι που «έτρεξαν» για τον τόπο μας τάζοντας έργα και αλλαγές, πράττοντας όμως το απόλυτο τίποτα. Οι εκπρόσωποί μας που ξέχασαν στην πορεία τις δυσκολίες μας, τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και αρκέστηκαν να κάνουν διαφήμιση του τόπου μας στα social media και να πηγαίνουν σε χορούς και πανηγύρια.
Ο Δήμος πρέπει να έχει όραμα, σκοπούς και προτάσεις βελτίωσης για ένα καλύτερο αύριο. Οι λακκούβες στους δρόμους ακόμα δεν έχουν κλείσει. Δεν υπάρχουν πάρκα και παιδικές χαρές οι οποίες να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να παίξουν τα παιδιά μας. Δεν δόθηκε κάποιο κίνητρο στους νέους μας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την κοινωνική εργασία, όπως και στους νέους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής μας.
Ο κόσμος επιτακτικά ζητάει μια αλλαγή και είναι στο χέρι μας να την πετύχουμε. Πρέπει να δώσουμε χώρο στους νέους του τόπου μας. Να τους εμπιστευτούμε και να δούμε με τα δικά τους μάτια. Να πορευτούμε με νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά. Μαζί με ικανούς ανθρώπους που θέλουν ο τόπος τους να ανθίσει, χωρίς να ζητούν κάποιο αντάλλαγμα. Ήρθε η ώρα για το νέο, η ώρα της αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου