Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Μελίτα Χισκάκη :Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα με κεντρικό θέμα για το 2019 "Νερό για όλους: Να μη μείνει κανείς πίσω"

η εικόνα προφίλ της Melita Xiskaki, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο







Η μέρα αυτή φέρνει στην επικαιρότητα για το Δήμο μας, τον τρόπο διαχείρισής του καθώς και τον τρόπο εφαρμογής της οδηγίας 60/2000 της ΕΕ σχετικά με το νερό. 

Ο αρμόδιος διαχειριστής της ύδρευσης, δηλαδή η ΔΕΥΑ, χρησιμοποιεί τις απαιτούμενες από την οδηγία μελέτες βιοσιμότητας και κοστολόγησης του νερού
, ως μια ευκαιρία άλλης μιας ανάθεσης (θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο κόστισε στη ΔΕΥΑ) και μιας πολιτικής "επιβεβαίωσης" της θητείας του απερχόμενου προέδρου και όχι ως πραγματικό εργαλείο μεταπήδησης σε υψηλότερο επίπεδο διαχείρισης. Προφανώς το όφελος του χρήστη-καταναλωτή δεν είναι το πολιτικό συμφέρον του διοικούντα αλλά η παρεχόμενη υπηρεσία και η πραγματική κοστολόγηση αυτής ώστε όχι απλά η επιχείρηση να είναι βιώσιμη αλλά να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες αντάξιες του τιμήματος. Με απλά λόγια το κόστος δεν είναι ανεξάρτητο της ποιότητας και της διαθεσιμότητας και η ποιότητα δεν είναι ανεξάρτητη της υγείας και της βιωσιμότητας ενός τόπου όταν μιλάμε για το κυριότερο αγαθό που είναι το νερό. 
Επανερχόμενη στο σύνθημα της ημέρας "Να μη μείνει κανείς πίσω!", περιμένω από τη ΔΕΥΑ να "γιορτάσει" μαζί με τον καταναλωτή και όχι μόνη της, τη σημερινή μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου