Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ευάγγελος Τσαβδάρης : Οι λόγοι για τους οποίους δεν θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές


Ο Ευάγγελος Τσαβδάρης είναι ένα πρόσωπο που το όνομά είναι συνώνυμο συναίνεσης και της ομαδικότητας.  Στις τις προηγούμενες εκλογές ειχε αρθρώσει λόγο προγραμματικό με προτάσεις συγκεκριμένες τις οποίες είναι πολύ εύκολο να τις βρούμε αν κάνουμε μία βόλτα στα τοπικά blogs.Ο λόγος του ήταν πάντα Προς την κατεύθυνση των προτάσεων και ποτέ αντιπολιτευτικος και στείρος

Οι προτάσεις που έχει δεχτεί για τη συμπόρευση
σε αυτές τις εκλογές είναι πολλές.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
πάντα επικοινωνούμε μαζί και πάντα μου αρέσει να κοιτάω τον καθένα και την καθεμιά στα μάτια, με αλληλεπίδραση, ντομπροσύνη και ειλικρίνεια. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που έχει απαξιωθεί η πολιτική, ίσως ο σημαντικότερος, είναι η έλλειψη των παραπάνω.  
Ο τελευταίος μήνας, ήταν μία πολύ τιμητική προεκλογική περίοδος για μένα. Επικεφαλής συνδυασμών με πλησίασαν και μιλήσαμε, σε προγραμματική και υλοποιήσιμη βάση για μία μεγάλη ατζέντα που είχα στο νου μου να προτείνω, που απλώνεται από την κοινωνική πρόνοια μέχρι και την καθημερινότητα του πολίτη.
Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, πιστεύω ότι και στην πολιτική, που είναι η επιστήμη της εικόνας, σήμερα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Οι προτάσεις μου είναι οι ίδιες με τις περασμένες εκλογές, εμπλουτισμένες βέβαια με τα νέα δεδομένα και με κάποια νέα ζητήματα που σκέφτηκα πάρα πολύ όλο αυτό τον καιρό και ήθελα να περάσω προγραμματικά και πολιτικά. Κάποιοι επίσης λένε, ότι στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Αν το αποδεχτούμε, φυσικά και όλα επιτρέπονται. Αν όμως πιστέψουμε ότι οι αρχές μας ισχύουν ακόμη και στην πολιτική, είναι κάτι το οποίο είναι κατακριτέο.
Σε αυτές τις εκλογές είχα δώσει το λόγο μου  στον Γιώργο και στο συνδυασμό του γιατί τον πίστεψα στις ιδέες του, στο Όραμα του, αλλά κυρίως στον τεχνοκρατικό τρόπο που είχε και ήθελε να υλοποιήσει αυτές τις ιδέες. Ένιωθα τιμητικά κάθε φορά που με πλησίαζε κάποιος επικεφαλής συνδυασμού από το χώρο της κεντροαριστεράς για να συζητήσουμε, αλλά ο λόγος είναι πάντα λόγος και νομίζω πως αν κάτι μένει όταν σβήσουν τα φώτα και τελειώσει ο προεκλογικός αγώνας, είναι αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα. Πιστεύω ότι η προγραμματική βάση των προτάσεων μας παραμένει, όπως και η δυναμική μας, καθώς και η αγνότητα της κίνησής μας. Θεωρώ πως ήταν η πιο κοπιαστική προεκλογική περίοδος για μένα γιατί έζησα τον μηχανισμό των εκλογών από πάρα πολύ κοντά, από μέσα θα έλεγα πράγμα, που στις προηγούμενες εκλογές δεν το είχα νιώσει……..
Ένας ακόμη λόγος που με έκανε να απέχω από τις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ότι κάποια πράγματα, όπως έχετε καταλάβει, για μένα δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται στο βωμό της καρέκλας και της κυβίστησης. Λοιπόν, αν μετά την απόφασή μας να μην συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές  έμπαινα σε κάποιον άλλο συνδυασμό, πέρα από καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό, θα ήτανε και ειρωνικό προς τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές. Ιδιαίτερα κάποιοι συνδυασμοί, μου έκαναν τρομερή τιμή την ώρα που με πλησίασαν και ο τρόπος που με πλησίασαν θα μου μείνει πάντα αξέχαστος. Επομένως, δεν μπορούσα να τα θυσιάσω όλα αυτά απλά για να συμμετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο.
Η πολιτική όμως είναι ένα συμμετοχικό μετερίζι, συμμετοχικά θα υπάρχω, παρατηρώντας τα πολιτικά τεκταινόμενα, αρθρογραφώντας για αυτά, τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο με το «Δρόμο της Αριστεράς», όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσα από τα δικά μας τα blogs, στο πλαίσιο μιας διάθεσης να αποκτήσει ο δήμος Αλμωπίας, αλλά και η περιφέρεια, μία ποιοτική, κοινωνική, πολιτική πρόνοιας και καθημερινότητας στον Πολίτη

Σας ευχαριστώ
Ευάγγελος Τσαβδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου