Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο Επισκοπείο Σερρών συναντήθηκε με τονΜητροπολίτη
Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο κ. Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι ευθύνη και χρέος όλων είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση ανάδειξης όλων των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων των Σερρών. Ο κ. Θεολόγος μάλιστα είπε απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα «ιδιαιτέρως εκτιμώ το ήθος και την προσωπικότητά σας, αλλά και το σπουδαιότατο έργο το οποίο έχετε προσφέρει όλο αυτό το διάστημα και ελπίζουμε κι ευχόμαστε να το συνεχίσετε και να το επαυξήσετε. Η τιμή, η αγάπη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας είναι δεδομένη».

Αμέσως μετά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτισμού, την αποκατάσταση του οποίου χρηματοδότησε με ευρωπαϊκούς πόρους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το ιστορικό μοναστήρι που χτίστηκε το 1270 ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, αποτελεί πόλο θρησκευτικού τουρισμού και είναι ένα μοναδικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Είναι ένα διατηρητέο μνημείο, όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων αποκαταστήσαμε τις φθορές, αντιμετωπίσαμε ζητήματα στατικής επάρκειας και το αποδώσαμε σε χρήση».

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε στη συνέχεια με τις Διοικήσεις των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ των Σερρών. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι προοπτικές του. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ για τη μεγάλη συνεισφορά τους στο έργο της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο εκτελείται με επιτυχία και κυρίως με ασφάλεια για τα παιδιά στις Σέρρες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα των αστικών και υπεραστικών μεταφορών και μετακινήσεων με υπευθυνότητα απέναντι στο πολίτη, καθώς τα λεωφορεία αποτελούν από τα σημαντικότερα μέσα σύνδεσης όλων των περιοχών των Σερρών μεταξύ τους, αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα. «Για ορισμένους συμπολίτες μας, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αποτελούν το μόνο μέσο μετακίνησης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό και στηρίζουμε το έργο τους», δήλωσε ο κ.Τζιτζικώστας. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των ΚΤΕΛ ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα επειδή και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ήταν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώνοντας ένα πλαίσιο σταθερής και αγαστής συνεργασίας, προς όφελος των πολιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» μετέβη στην καινοτόμο επιχείρηση «ΑΡΩΝΙΑ» Κωνσταντινίδη. Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του κ. Τζιτζικώστα, το 2014. Η επένδυση της «ίδρυσης μονάδας τυποποίησης – συσκευασίας, αποξήρανσης και χυμοποίησης καρπών εναλλακτικών καλλιεργειών» στο Δήμο Σερρών ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και πλέον η επιχείρηση λειτουργεί, με σημαντικές προοπτικές. Η παραγωγή της αφορά σε νωπό προϊόν 49.000 κιλών «υπερτροφών» (αρώνια, μύρτιλλο, ιπποφαές), 70.000 κιλών κατεψυγμένου προϊόντος, 288 κιλών αποξηραμένου προϊόντος και 96 κ.μ. χυμού αρώνιας.

«Το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτό και επιλέξαμε στους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζει την ανάπτυξή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξουμε και την καινοτομία, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματικότητα χωρίς επιχειρήσεις, επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εισόδημα χωρίς θέσεις εργασίας. Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αφήσαμε στην άκρη τις αφηρημένες θεωρητικές προσεγγίσεις και ενισχύουμε τον ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για την αύξηση της παραγωγικότητας, της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη νέων σταθερών θέσεων εργασίας. Οι ενισχύσεις μας πιάνουν τόπο, όπως αποδεικνύεται κι από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί με καινοτόμο τρόπο την πρωτογενή παραγωγή. Ο στόχος, που θέσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά, είναι να γίνει δηλαδή η Κεντρική Μακεδονία η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου