Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Δημήτρης Μακρόπουλος : Η Αλμωπία έχει αυτό που της δίνουν οι δημότες της

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι
Η αυτοδιοίκηση μπορεί να πάει μπροστά στηριζόμενη σε αξίες και ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων. Είναι μάταιο οι συνδυασμοί να αναζητούν μηχανικές σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων. Οι επιλογές των επί κεφαλής των συνδυασμών πρέπει να βασίζονται σε αρχές που μπορούν να καθοριστούν με βάση την λογική, την φύση των στόχων τους και των ενεργειών τους. Η πολιτική είναι απρόβλεπτη, γιατί δεν γνωρίζουμε εκ των πρότερων τα κίνητρα τις προτεραιότητες και τις πιθανές ενέργειες των ανθρώπων, αυτό κάνει δύσκολη την δημιουργία σταθερών συσχετίσεων για νέους συνδυασμούς. 
Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρωθεί από τους συνήθεις υπόπτους μιας τοπικής κοινωνίας, τα πολιτικά "μαμούθ"
όπως συνηθίζω να τους αποκαλώ, γιατί έχουν αναχρονιστικές και προϊστορικές ιδέες, προτάσεις και πρακτικές προσηλυτισμού υποψηφίων και ψηφοφόρων. 
Αυτοί με την σειρά τους εκτοπίζουν τους άξιους της μικρής αυτής κοινωνίας, γιατί οι τελευταίοι δεν θέλουν να κολυμπήσουν στην λάσπη και τον βούρκο που έχουν δημιουργήσει οι πρώτοι. Όπου βούρκος και λάσπη μπορούμε να προσθέσουμε, ανταλλάγματα, είτε οικονομικά είτε επαγγελματικά, πολιτικές υποχρεώσεις προς το πρόσωπό τους, ιδιοτελή συμφέροντα κ.τ.λ. Οπότε συνεχίζουμε να διοικούμαστε από τους ίδιους μηχανισμούς που μας έφεραν ως εδώ, συνεχίζουμε να ζούμε στο ίδιο έργο θεατές, συνεχίζουμε να έχουμε αυτό που επιλέξαμε. Φοβόμαστε να εκκινήσουμε την αλλαγή, να αρχίσουμε από ένα νέο σημείο αναφοράς, διστάζουμε να αλλάξουμε και να πάμε την μικρή μας κοινωνία σε ένα σύγχρονο δρόμο αντάξιο των προθέσεων μας και των οραμάτων μας.

1 σχόλιο: