Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή


Τώρα που η καραντίνα της Φούστανης τελείωσε και όλα ακολουθούν το δρόμο της λήθης, είναι ανάγκη, υποχρέωση και πάνω απ’όλα χαρά, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που οργανωμένα και μεθοδικά, πήραν στα χέρια τους την κατάσταση και δούλεψαν άοκνα μέρα και νύχτα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Ευχαριστούμε την χαμογελαστή μας κα Βασιλική Τότσα και την ομάδα της από τα ΚΕΚΠ-Α:
Ευχαριστούμε κα Κούλα και κα Δέσποινα.
Ευχαριστούμε Κατερίνα, Ασημένια, Ελπινίκη, Μελπομένη.
Ευχαριστούμε Παναγιώτα, Νεοκλή, Αναστασία,
Δέσποινα.
Ευχαριστούμε και τις 5 Μαρίες μας, το Γιάννη και την Τασούλα.
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα, Χαρούλα, Ευαγγελία, Δήμητρα, Πετρούλα.
Ευχαριστούμε τα κορίτσια μας από τα ΚΔΑΠμεΑ, τις δυο Μαρίες μας και τα αγόρια μας Θοδωρή και Βασίλη.
Ευχαριστούμε τη γλυκιά και αεικίνητη Χριστίνα μας από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον οδηγό της Χρήστο.
Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο και φυσικά τα παλικάρια μας τον Τάσο, τον Δημήτρη και τον Μπάμπη από το εργοτάξιο.
Ευχαριστούμε τις ομορφιές μας Μαρία και Αναστασία.
Ευχαριστούμε το Χριστινάκι μας από τη ΔΗΚΕΑ και τη Φιλιώ μας από το Κέντρο Κοινότητας, η καρδιά και η ψυχή όλων μας.
Ευχαριστούμε το Συμβούλιο της κοινότητας Φούστανης και το Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού. Ευχαριστούμε Στέργιο, Τάσο, Χρήστο και Μάκη. Ευχαριστούμε Μαράκι.
Σήμερα που όλα τελείωσαν καλά με τη Φούστανη, μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία της δοτικότητας και του πραγματικού εθελοντισμού, απαλλαγμένα από τη δημοσιοϋπαλληλική μονιμότητα και την υποχρέωση της προσφοράς εργασίας.
Όλοι μαζί δείξατε πως όταν ο Δήμος θέλει, μπορεί!
Μπορεί να προσφέρει 29 μερίδες φαγητού το μεσημέρι στη Φούστανη και άλλες τόσες το βράδυ. Μαζί με 27 μερίδες το μεσημέρι και 27 το βράδυ σε συνανθρώπους μας στον υπόλοιπο Δήμο. Πάνω από 110 μερίδες κάθε μέρα!
Μπορεί συγχρόνως, να διαχειρίζεται τρόφιμα και απορρυπαντικά για την εξυπηρέτηση της Φούστανης αλλά και όλου του Δήμου. Συνολικά δόθηκαν εκτός της Φούστανης, πάνω από 300 σακούλες με τρόφιμα ενώ μόνο στη Φούστανη, μοιράστηκαν σπίτι-σπίτι, 2.100 ψωμιά.
Μπορεί ακόμη να εξυπηρετεί σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα να μεταφέρει καύσιμα και αγροτικά και κτηνοτροφικά φάρμακα και ζωοτροφές.
Μια τεράστια προσπάθεια έφτασε στο τέλος της, στο κομμάτι που αφορά τη Φούστανη. Ο Δήμος όμως συνεχίζει να μοιράζει φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Εξήντα συνδημότες μας εξυπηρετήθηκαν σήμερα τελευταία ημέρα που δουλεύουν οι μάγειροί μας. Από αύριο θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με εθελοντική προσφορά εργασίας. Ελπίζουμε να πετύχουμε και να μην αφήσουμε τους συνανθρώπους μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό τις ημέρες του Πάσχα.
Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά που θα τη χρωστάμε όταν βγούμε από αυτήν τη δοκιμασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου