Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιπροσωπεία από την Σερβία στο Δήμο Αλμωπίας

 


Τον δήμο μας επισκέφτηκε σήμερα 25/9/2020 αντιπροσωπεία από την Σερβία για να καταθέσει φόρο τιμής στους Σέρβους στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας ως σύμμαχοι στον Α παγκόσμιο πόλεμο .

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια αποδεχθήκαμε την επιθυμία του σερβικού προξενείου να τιμήσουν τους νεκρούς τους , δυστυχώς όμως με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα λόγω των μέτρων που ισχύουν σήμερα στον δήμο μας.
Τηρώντας όλες τις υγειονομικές οδηγίες που τους δόθηκαν ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στην χώρα μας συνοδευόμενοι από την ελληνική αστυνομία και θέλοντας να κρατήσουν χαμηλά το προφίλ φέτος , μας ΖΗΤΗΘΗΚΕ να μην γίνει καμία ανακοίνωση για την άφιξη τους στην Αλμωπία , ώστε σεμνά και ταπεινά να αποδώσουν φόρο τιμής στους νεκρούς τους όπως αυτοί επιθυμούσαν την δύσκολη αυτή χρονική στιγμή .
Φυσικά σεβαστήκαμε την επιθυμία τους, για αυτό και εμείς από την μεριά μας τους υποδεχθήκαμε με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων από τον δήμο.
Ο υφυπουργός εργασίας κ. Nenad Neric , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας κ.Zoran Antic κατέθεσαν στεφάνι στα Σερβικά μνημεία που υπάρχουν στον Εξαπλατανο και μέσα στα νεκροταφεία της Αριδαιας.
Μαζι μας σήμερα βρέθηκαν επίσης η πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα κα.Dragana Podgorelac , αξιωματικοί του σερβικού στρατού καθώς και τελειόφοιτοι ευέλπιδες.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης που έγινε στον Εξαπλατανο και στην Αριδαια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα Λουτρά συνοδευόμενη από τον δήμαρχο κ.Χρηστο Μπατση όπου και συζητήθηκαν πολλά θέματα ειδικότερα στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών και συγκεκριμένα στην προώθηση της Λουτρόπολης μας καθώς και όλης της ΑΛΜΩΠΙΑΣ στο Σερβικό κρατος αποσκοπώντας κυρίως στον τουρισμό και όχι μόνο.
Ο υφυπουργός και ο γραμματέας ευχαρίστησαν τον δήμαρχο ΑΛΜΩΠΙΑΣ ανταλλασοντας αναμνηστικά ενώ συνταγματαρχης κ Dusko Sljivancanin που τους συνόδευε δώρισε στον δήμαρχο το σύμβολο της ταξιαρχίας που έπεσε στην Αλμωπία , ένα σπαθί.
Τελος η προξενος του σερβικού κρατους ευχαρίστησε προσωπικα τον δήμαρχο για την φιλοξενία και τον σεβασμό που δείξαμε στις επιθυμίες τους για εφέτος.
Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε τον πρόεδρο Εξαπλατανου κ. Κυριακο Τραιανου για όλη την οργάνωση στον χώρο όπου τελέσθηκε το μνημόσυνο, τις κυριες από τον εξαπλατανο για την πολύτιμη βοήθεια τους ετοιμάζοντας έναν μπουφέ υποδοχής, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μενελαος Λουντέμης κ.Φωτη Αραμπατζη την κα Ivana Vouksanovic υπάλληλο του σερβικού προξενείου για την άψογη συνεργασία στον συντονισμό του προγράμματος καθώς και την ελληνική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου