Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Σοφία Ζαχαράκη για τα σχολεία της Πέλλας

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε πριν μερικές ημέρες συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό́ Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Σοφία Ζαχαράκη κατά́ την οποία της μετέφερε όλα τα ζητήματα των σχολικών μονάδων της Πέλλας κατά́ την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με κύριο τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Έχοντας ενημερωθεί από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, ότι με την ολοκλήρωση

της Γ’ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των κενών, ο Βουλευτής επικοινώνησε εκ νέου σήμερα με την Υφυπουργό. Ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη αλλά και την Υπουργό για την άμεση και αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος, ειδικότερα σε μία δύσκολη χρονιά, με πρωτοφανής αντιξοότητες, όπως η φετινή.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η διαδικασία φέτος έτρεξε πολύ γρήγορα και το σημερινό επίπεδο κάλυψης των κενών είναι αρκετά υψηλότερο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς αντίστοιχοι αριθμοί προσλήψεων και επάρκειας εκπαιδευτικών παρατηρούνταν την περίοδο μετά τις γιορτές. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε οι λίγες ελλείψεις που παραμένουν σε Τμήματα Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό, πράγμα για το οποίο τον διαβεβαίωσε η Υφυπουργός.

Επιπλέον, κατά τη συνάντησή τους ο Βουλευτής έθεσε στην Υφυπουργό ελλείψεις σε κτιριακές και άλλες υποδομές, αλλά και θέματα που αφορούν τα Ειδικά Σχολεία της Πέλλας και της Ελλάδας συνολικά, ενώ συζήτησαν για χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε επίσης τους δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης για τη διαρκή συνεργασία τους. Θεωρώντας τα ζητήματα Παιδείας ύψιστης προτεραιότητας για το μέλλον της χώρας, την οικονομία και την ευημερία των πολιτών, δήλωσε ότι στέκεται στέκομαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτιστοποίησής της, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου