Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ;

Επιστολή του πρώην Υπουργού στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.
➡️
Του επισημαίνει:
✅ Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και συνεχίζονται
✅ Να αρθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που μας κληροδότησαν
✅ Να δρομολογηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο και να ξεκινήσει η κατασκευή του που θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα στις πεδιάδες Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών, και θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
✉️ Ακολουθεί επιστολή :
Κύριε Γενικέ
Ομολογώ ότι το ενημερωτικό σημείωμα για την μέχρι τώρα ¨πορεία¨ του Φράγματος Αλμωπαίου, που μου έστειλες στις 26 Ιανουαρίου και το οποίο απευθύνεται προς το Γραφείο το Υπουργού μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου – προφανώς για να απαντήσει σε Ερώτηση κάποιου βουλευτή – μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι το στέλνεις σε μένα ως… ¨απάντηση¨ στις επανειλημμένες προσπάθειές μου να μιλήσω μαζί σου τηλεφωνικά στις οποίες δεν απαντάς, παρά τη δέσμευσή σου από τον Σεπτέμβρη του 2020, ότι αφού θα ρύθμιζες κάποιες εκκρεμότητες με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω της πανδημίας, θα γινόταν η σύσκεψη που σου έχω ζητήσει να συγκαλέσεις από τον περασμένο Ιούνιο!
🔵Πέραν τούτου, αυτό το ¨ενημερωτικό σημείωμα¨ που μου έστειλες, είναι ακριβώς το ίδιο – αντίγραφο θα έλεγα – αυτού που μου είχες στείλει τον… Ιούνιο. Όπως ίδιο ακριβώς είναι και με μια απάντηση που είχες δώσει σε μια αναφορά του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου το Σεπτέμβριο του 2019! Και τί μας ¨λέει¨ το ¨σημείωμα¨; Μας ¨λέει¨ αυτό που εγώ φωνάζω εδώ και τρία χρόνια: Για το σίριαλ μιας μελέτης ενός δασικού δρομίσκου ολίγων εκατοντάδων μέτρων που μας προέκυψε ¨ουρανοκατέβατο¨ για να παραπέμπει επί τρία χρόνια τώρα στις καλένδες ένα έργο πνοής όχι μόνον για την Πέλλα, αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία! Και έγινε η αιτία να μη συμπεριληφθεί το Φράγμα Αλμωπαίου στην απόφαση για τα 29 Φράγματα που υπογράφηκε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.
🔵Γι’ αυτόν το δρομίσκο φωνάζω από το 2018, ο οποίος προέκυψε αμέσως μόλις εγκρίθηκε η μελέτη των περιβαλλοντικών όρων του έργου, η οποία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, θα συμπεριλαμβάνονταν στην οριστική μελέτη και, στη συνέχεια θα υποβάλλονταν και τα τεύχη δημοπράτησης. Και γι’ αυτή λοιπόν την περιβόητη μελέτη – του δασικού δρομίσκου – ζητήθηκε και δόθηκε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Παρά την παράταση δεν ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της προθεσμίας αλλά παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2020 μια μελέτη κατηγορίας Γ΄ πολυδάπανη και πολύπλοκη και, όπως αποδείχτηκε αχρείαστη!
🔵Το Δασαρχείο της Έδεσσας δεν την αποδέχτηκε και ζήτησε αυτό που εγώ φώναζα και ζητούσα από την πρώτη στιγμή: Μια απλούστερη μελέτη η οποία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, δεδομένου ότι αφορούσε σε ένα ¨δρομάκι¨ προσωρινό, μόνον για να περάσει το γεωτρύπανο, και ο δασικός χώρος θα αποκαθίστατο στην προηγούμενη κατάστασή του.
🔵Ο μελετητής ζήτησε νέα παράταση για τον δρομίσκο μέχρι τον Οκτώβρη του 2020, παρουσιάζοντας συγχρόνως ως αναγκαίες και άλλες δύο επιπλέον μελέτες για έργα προστασίας της ιχθυοπανίδας και σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και για συμπληρωματικές τοπογραφικές και γεωτεχνικές εργασίες! Για τις οποίες (μελέτες), ουδέποτε και πουθενά δεν υπήρξε ως τότε η παραμικρή αναφορά ή ¨αναγκαιότητα¨! Ο μελετητής πάντως, πήρε τα 160 χιλιάρικα αλλά, όπως προκύπτει από το προχθεσινό ¨ενημερωτικό σημείωμα¨ είναι ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση από το Δασαρχείο της μελέτης διάνοιξης του δασικού δρόμου. Γιατί; Διότι ο μελετητής, αν και ήταν ενήμερος από τον Ιούνιο του 2020 από το Δασαρχείο ότι την αρχική μελέτη που κατέθεσε για τη διάνοιξη του δασικού δρομίσκου πρέπει να την αντικαταστήσει με μία απλούστερη μελέτη, το έκανε τώρα, τον Ιανουάριο, με ανεξήγητη καθυστέρηση 7-8 μηνών! Όπως επίσης από το ίδιο σημείωμα προκύπτει ότι, από τις 2 Ιουλίου του 2020 έχει προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο για έγκριση και το Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Και, ακριβώς εξ αιτίας αυτών των εκκρεμοτήτων δίνεται άλλη μια παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021!
🟡Τί άλλο λένε όλα τα παραπάνω, εκτός από το ότι όλες αυτές οι παραλείψεις και εκκρεμότητες μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί από το 2018, αλλά έχουν αφεθεί να ¨σέρνονται¨ επί τρία χρόνια; Όταν επί υπουργίας μου όλες τις μελέτες για το Φράγμα τις ¨τρέξαμε¨ και τις ολοκληρώσαμε μέσα σε ένα εξάμηνο, η έγκριση μιας μελέτης περιβαλλοντικών όρων (την οποία στείλαμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 22/12/2014) έκανε… τρεισήμισι χρόνια, ενώ έπρεπε να έχει εγκριθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015!
🟢Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με αυτόν τον περιβόητο πλέον δασικό δρομίσκο… Και έτσι, με τέτοιες κωλυσιεργίες και παρατάσεις επί παρατάσεων, χάθηκαν τόσα και τόσα Προγράμματα , όπως χάθηκαν και τα 436 εκατομμύρια που, επί υπουργίας μου, είχαμε διασφαλίσει. Και έτσι όπως πάει, με τέτοιους απαράδεκτους ρυθμούς, είναι να αναρωτιέται κανείς: Για ποιο Ταμείο Ανάκαμψης μιλάμε; Γιατί όπως το πάτε, δεν πρόκειται να κλείσει ούτε το 2031!
Αντιλαμβάνεσαι συνεπώς Γενικέ, ότι αυτό το ¨γαϊτανάκι¨ της αναβολής δεν μπορεί να πάει άλλο. Ο κόσμος στον τόπο μου αγανακτεί και ¨βράζει¨. Είναι στο ¨μη παρέκει¨. Μιλάμε για ένα έργο τεράστιας και ζωτικής σημασίας, πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα, με εκατοντάδες θέσεις εργασίας όχι μόνον για την Πέλλα αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Έργο πολλαπλής χρησιμότητας, αγροτικής, τουριστικής, οικονομικής αλλά και περιβαλλοντικής (Τάφρος 66). Αυτό το παρατραβηγμένο ¨γαϊτανάκι¨ της αναβολής στην αναβολή, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να το δεχτούμε. Γιατί, ειλικρινά, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι με δική μας Κυβέρνηση επί 18 μήνες θα βολοδέρναμε και θα γινόμασταν θεατές στις ίδιες εξοργιστικές παραστάσεις που παίχτηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ακριβώς διότι είναι ένα έργο πνοής που αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
🔹 Θα επαναλάβω αυτό που έχω επανειλημμένα πει:
Για τους συντοπίτες μου αλλά και για μένα προσωπικά, η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί κόκκινη γραμμή. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε βήμα. Γι’ αυτό, και για ακόμη μια φορά, σου ζητώ να συγκαλέσεις άμεσα τη σύσκεψη που έχω ζητήσει από τον Ιούνιο. Με όλους τους συναρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τον μελετητή, και με τη δική μου συμμετοχή. Να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες, να αρθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να ξεκινήσει σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου.
Αναμένω
Γιώργος Καρασμάνης.
Επισυνάπτεται το ¨ενημερωτικό σημείωμα¨ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Αθήνα  26Ιανουαρίου  2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

& ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ (Ε1)

ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ταχ. Δ/νση      : Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2Προς:          ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ.

Ταχ. Κωδικας  : 111  43  ΑΘΗΝΑ                                          ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ

Πληροφορίες   :  Σ. Γεροδημητρού                                        ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Τηλέφωνο       :   210  212 5862                                            Δ/νση: Αχαρνών 2

Τηλεομοιότυπο:  210  212 5889    Αθήνα 101 76

Ηλεκτρονική Δ/νση (Ε-mail): sgerodimitrou@minagric.gr

 

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

 

 

ΘΕΜΑ : ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ (ΚΑΛΗΣ) Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Με μέριμνα της Υπηρεσίας μας εκπονείται η μελέτη φράγματος με τίτλο : ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ (ΚΑΛΗΣ) Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Αντικείμενο της μελέτης είναι η σύνταξη προμελέτης, οριστικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή φράγματος επί του ποταμού Αλμωπαίου (Καλής) στο Νομό Πέλλας.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ταμιευτήρα με σκοπό την άρδευση γεωργικών εκτάσεων των ευρύτερων περιοχών της πεδιάδας Θεσσαλονίκης και την ενίσχυση της οικολογικής παροχής στην περιφερειακή τάφρο Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση των συνθηκών κατασκευής του Φράγματος  με την εκτέλεση των απαιτούμενων ερευνητικών εργασιών και εκπόνηση των αντίστοιχων υποστηρικτικών μελετών, όπως υδρολογικών, τοπογραφικών, γεωλογικών, υδρογεωλογικών, γεωτεχνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικής σκοπιμότητας.

Η μελέτη ανατέθηκε στη σύμπραξη των γραφείων μελετών «ΡΟΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. - ΥΔΡΟΔOΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε. - INTEGER A.E. - NERCO-Ν. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ. - GUD GEOTECHNIC UND DYNAMIC GmbH» κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Με την σχετική σύμβαση υπεγράφη το Ιδιωτικό Συμφωνητικό ποσού 1.895.234,64 ευρώ (με ΦΠΑ)στις 27/5/2013, ενώ στις 4/12/2014 υπεγράφη τροποποιητικό συμφωνητικό για την υποκατάσταση της εταιρείας NERCO AE στην κατ. 23 των γεωργικών μελετών από τον μελετητή Γεώργιο Παπανικολάου, Γεωπόνο (λόγω συνταξιοδότησης του Γεωπόνου της NERCO AE).

Με την με αρ. πρωτ. 4377/07-06-2016 Απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής αποφασίστηκε η συνέχιση της πράξης «Μελέτη κατασκευής φράγματος Αλμωπαίου (Καλής) Ν. Πέλλας» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

 

Εξέλιξη εκπόνησης μελέτης

 

Συνοπτικώς, η εξέλιξη της μελέτης έχει ως εξής:

Αρχικώς εγκρίθηκαν τα προγράμματα υποστηρικτικών μελετών (Γεωτεχνικά, Γεωλογικά και Τοπογραφικά Α’ φάσης) της εν λόγω μελέτης.

Σημαντικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, τέθηκαν στην εγκριθείσα εισηγητική έκθεση, βάσει των οποίων καταστρώθηκε και το πρόγραμμα των μελετών της Α’ φάσης ήταν:

•           Η αναγκαιότητα διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής στις δύο εναλλακτικές θέσεις του άξονα του φράγματος (που πρότεινε η μελέτη Γρ. Δοξιάδη από γεωλογική/γεωτεχνική άποψη, αλλά και από λοιπούς περιορισμούς (π.χ. αρχαιολογία).

•           Η διερεύνηση του τύπου του φράγματος που πρέπει να εφαρμοστεί.

•           Η αναγκαιότητα επαναξιολόγησης των πλημμυρικών παροχών σχεδιασμού των έργων και η οριστικοποίηση αυτών.

•           Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου σε δύο (2) στάδια: ΠΠΠΑ και ΜΠΕ, σύμφωνα με το νέο Ν. 4014/11 και όπως προβλέπονταν, άλλωστε, από το ΦτΕ. Επίσης, η αναγκαιότητα εκπόνησης Μελέτης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης κατά τη φάση της ΜΠΕ, σύμφωνα με το Ν. 4014/11.

 

Με την με αριθ. πρωτ. 3306/100160/13-8-2013 Απόφαση εγκρίθηκε η Εισηγητική Έκθεση και το Πρόγραμμα Ποιότητας Μελέτηςκαθώς και τα προγράμματα : α) των Γεωτεχνικών ερευνών Α’ φάσης β) των Γεωλογικών εργασιών Α΄ φάσης γ) των Τοπογραφικών εργασιών της εν λόγω μελέτης.

Με την με αριθ. πρωτ. 4821/162676/22-12-2014 Απόφαση ΥΠΑΑΤ, έγινε η έγκριση της Γεωργικής Μελέτης και των παρακάτω Υποστηρικτικών Μελετών, για τις ανάγκες της Προμελέτης, της μελέτης αυτής: α) Τοπογραφικής Μελέτης (πλην κτηματολογίου) β) Γεωλογικής Μελέτης Α΄ φάσης γ) Γεωτεχνικών Μελετών και ερευνών Α’ φάσης.

 

Με την με αριθ. πρωτ. 4855/163408 /23-12-2014 Απόφαση ΥΠΑΑΤ έγινε η έγκριση της Προμελέτης των Υδραυλικών και της Προμελέτης των Η/Μ έργων, και της Έκθεσης γενικής διάταξης αρδευτικών έργων (Υδραυλικής και Η/Μ)  της εν λόγω μελέτης.

Κατόπιν σχετικών επικοινωνιών με τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ, η Υπηρεσία αποφάσισε την παύση της διαδικασίας ΠΠΠΑ και την εκπόνηση απευθείας ΜΠΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4014/11, και απέστειλε την Α.Π. 4388/150190/25.11.2014 εντολή έναρξης εκπόνησης ΜΠΕ.

Μετά από σχετικές συναντήσεις και αλληλογραφία ο Ανάδοχος απεδέχθη την διαδικασία αυτή (τροποποίηση σύμβασης) και δεσμεύτηκε με σχετικό έγγραφό του για την υποβολή της ΜΠΕ εντός του 2014 και την υποβολή της Μελέτης θραύσης φράγματος και διόδευσης πλημμυρικού κύματος μέχρι τις 20-01-2015.

 

Ο ανάδοχος με το 22-12-2014 έγγραφό του υπέβαλε την ΜΠΕ στην υπηρεσία, η οποία την ίδια ημέρα (με το 4823/162695/22-12-2014 έγγραφό μας) διαβιβάστηκε αρμοδίως στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια ο ανάδοχος με τα 20-01-2015 και 23-01-2015 έγγραφά του υπέβαλε εμπρόθεσμα τη Μελέτης θραύσης φράγματος και διόδευσης πλημμυρικού κύματος και τη μελέτη της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις 27-01-2015 (με το 420/9837/27-01-2015 έγγραφό μας) στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ. Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ πιστοποίησε την πληρότητα της ΜΠΕ, και απέστειλε στις 04-03-2015 αντίγραφα αυτής στους συναρμόδιους φορείς προς γνωμοδότηση.

 

Με την με αρ. πρωτ. οικ. 8410/24-04-2018(ΑΔΑ : 6ΑΘΞ4653Π8-ΕΩΚ) Απόφαση Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το φράγμα Αλμωπαίου (Καλής) Ν. Πέλλας.

 

Στη συνέχεια δόθηκαν εντολές για την εκπόνηση της Γεωτεχνικής και Γεωλογικής μελέτης Β’ φάσης, για τις ανάγκες της Οριστικής μελέτης του φράγματος. Κατά την εκτέλεση όμως των Γεωτεχνικών Εργασιών Β’ Φάσης ο Ανάδοχος μας γνωστοποίησε ότι για την διάνοιξη της οδού πρόσβασης στις θέσεις των γεωτρήσεων απαιτείται μελέτη δασικής οδοποιίας, σύμφωνα με τη σχετική αλληλογραφία που είχε με το Δασαρχείο Έδεσσας και κατά την εκτέλεση των εργασιών αυτών, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, απαιτείται η παρακολούθηση από συμβασιούχο αρχαιολόγο, που θα υποδείξει η Εφορεία. Επιπλέον, από τους επιβαλλόμενους περιβαλλοντικούς όρους προκύπτει η απαίτηση εκπόνησης νέων μελετών (Μελέτη για την κατασκευή έργων προστασίας της ιχθυοπανίδας και Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) καθώς και συμπληρωματικές Τοπογραφικές και Γεωτεχνικές εργασίες – μελέτες (πλέον του συμβατικού αντικείμενου).

 

Επειδή, οι προαναφερθείσες εργασίες δεν περιλαμβάνονται στο συμβατικό αντικείμενο, ο Ανάδοχος της μελέτης με το με αρ. πρωτ. 476/GR 07-13/07-06-2019 έγγραφό του υπέβαλε τον 1ο Συγκριτικό Πίνακα (ΣΠ) συνοδευόμενο από την απαιτούμενη συμπληρωματική σύμβαση ποσού περίπου 160.000,00 ευρώ και από Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ).

 

Ο εν λόγω 1ος ΣΠ εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. 33/3760/08-01-2020 και η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 20-02-2020.

 

Μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης ο Ανάδοχος υπέβαλε με το από 28-04-2020 έγγραφό του την Μελέτη Δασικής Οδοποιίας, η οποία προωθήθηκε αρμοδίως από την Υπηρεσία μας με το από 20-05-2020 έγγραφό της στο Δασαρχείο Έδεσσας για την απαιτούμενη έγκριση, η οποία έγκριση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στα πλαίσια της Β’ Φάσης της Γεωτεχνικής μελέτης για τις ανάγκες της Οριστικής μελέτης του φράγματος. Επίσης, υπεβλήθη από τον ανάδοχο με το από 04-06-2020 έγγραφό του, το Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο έχει προωθηθεί με το από 02-07-2020 έγγραφο μας στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για έγκριση.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι η χορηγηθείσα προθεσμίαολοκλήρωσης της μελέτης είναι μέχρι τις 15-09-2021.

 

 

 

ΟΠροϊστάμενοςτης Διευθύνουσας Υπηρεσίας

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου