Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: «Να προνοήσουμε για τους εποχικούς εργαζόμενους στις μονάδες μεταποίησης, διαλογητήρια, συσκευαστήρια κ.α»

 Επικοινωνία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη είχε σήμερα (14.04.2021) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της εποχικής εργασίας λόγω της έλλειψης πρώτης ύλης (αγροτικά προϊόντα) που αναμένεται να προκύψει, ως αποτέλεσμα του παγετού που χτύπησε τις δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας αλλά και των Νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Φλώρινας.

Στο πλαίσιο παρουσίασης της κατάστασης, ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πρόνοια για τους εποχικούς εργαζόμενους σε μεταποιητικές μονάδες, διαλογητήρια, συσκευαστήρια, ψυγεία κ.α., προκειμένου να μην μείνουν απροστάτευτοι όσοι λόγω της ενδεχόμενης μειωμένης προσφοράς εργασίας δεν καταφέρουν να απασχοληθούν ή απασχοληθούν για μικρότερο χρονικό διάστημα.  

Συγκεκριμένα συζητήθηκε:

1)      Το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας, τουλάχιστον για 3 μήνες, για όσους λαμβάνουν το επίδομα, ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία και δεν θα καταφέρουν να απασχοληθούν.

2)      Το ζήτημα της επέκτασης ισχύος της ρύθμισης για κατοχύρωση του δικαιώματος ανεργίας με 50 ένσημα, ώστε όσοι απασχοληθούν να μπορούν να επιδοτηθούν στη συνέχεια από τον ΟΑΕΔ με 50 ένσημα αντί για 100.

Τόσο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης όσο και ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης αναγνώρισαν την ανάγκη για τη λήψη μέτρων στήριξης της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, ενημερώνοντας το Βουλευτή  ότι θα εξεταστούν τα παραπάνω ζητήματα προκειμένου να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τις τελικές αποφάσεις.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου