Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 2.400 ευρώ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό βοήθημα προσφέρει ο ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος ύψους 2.400 ευρώ είναι οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ.

Το ειδικό επίδομα 200 ευρώ το μήνα το χορηγεί ο Οργανισμός σε ανέργους στους οποίους έχει λήξει η 12μηνη τακτική επιδότηση

.

Για να το αποκτήσουν πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας. Το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων αφορά σε ηλικίες από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου.

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου