Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: Ο θεματικός τουρισμός στην Πέλλα έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης

Σε συνάντηση μου με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη συζητήσαμε για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στο Νομό Πέλλας την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ζήτησα τη συμβολή της προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη του.

Το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν του Νομού Πέλλας, με τα Λουτρά Πόζαρ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Άγιου Αθανασίου, σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργούν ένα σύνολο που παρέχει τη δυνατότητα στο Νομό Πέλλας να πρωταγωνιστήσει ως ξεχωριστό κομμάτι του συνολικού θεματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Η Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι ήδη έχει σχεδιαστεί η χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενός ευρέως φάσματος δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση και στήριξη του θεματικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό και η Πέλλα μπορεί να ενταχθεί στα προγράμματα που θα τρέξουν τους επόμενους μήνες, ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στο Νομό. Μάλιστα από το Σεπτέμβριο θα έρθει νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει την ίδρυση Τουριστικών Αναπτυξιακών Εταιρειών είτε σε κάθε Περιφέρεια είτε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ώστε η προβολή, η ανάπτυξη και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος να γίνεται με τρόπο οργανωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου