Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Υψηλή επικινδυνότητα για πρόκληση δασικών πυρκαγιών Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στα περιαστικά οικοσυστήματα

 Σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για πρόκληση και γρήγορη επέκταση δασικών πυρκαγιών, διαμορφώνεται η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με την κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα. Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι δασικές περιοχές γύρω από τις πόλεις και τους οικισμούς, οπότε οι πολίτες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Εξάλλου, το άναμμα φωτιάς σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα πυροσβεστική διάταξη ενώ προβλέπονται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες, αλλά και διερεύνηση για ποινικές ευθύνες.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Πέλλας: «Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για πρόκληση δασικών περιοχών στην περιοχή μας. Καλώ όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. Τις ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και την παραμονή μας εντός των περιαστικών δασών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα δάση και αλσύλλια που έχουν εύφλεκτα είδη, όπως τα πεύκα στην περιοχή του Φ.Ο.Ε. της Έδεσσας και αλλού. Με την υπεύθυνη στάση και τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από όλους μας, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα διαφυλάξουμε τον πολύτιμο δασικό πλούτο της Πέλλας για εμάς και τις επόμενες γενιές». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου