Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ομιλία Διονύση Σταμενίτη για την επένδυση στο Λιμάνι του Πειραιά

 Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στα πλαίσια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πολιτικής με θέμα την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε..

Ο Βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του στάθηκε στο στόχο της τροποποίησης, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης της Σύμβασης και τη διευθέτησης του ζητήματος της καθυστέρησης των Υποχρεωτικών Επενδύσεων της Πρώτης Περιόδου (Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων - ΠΥΕ). Τόνισε ότι πρόκειται για τροποποιήσεις αναγκαίες για την αποφυγή μελλοντικού κινδύνου επιπλέον καθυστερήσεων και αβεβαιότητας, που θα έρχονταν ως αποτέλεσμα στην περίπτωση που τα συμβαλλόμενα μέρη προσέφευγαν στην διαιτητική επίλυση των διαφορών τους από τις τροποποιούμενες συμβάσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο κ. Σταμενίτης άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ζητήματα των επενδύσεων όσο ήταν στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ακούω αυτές τις ημέρες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα και πρώην Υπουργών, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους το 2016 για να μπορούν σήμερα να κάνουν τη γνωστή στείρα αντιπολίτευση τους, και από τα λεγόμενα τους διαπιστώνω, για ακόμη μια φορά, ότι η διαφορά μας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις και για αυτό μπορούμε να είμαστε και αποτελεσματικοί, προς όφελος πάντοτε του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, ούτε πιστεύει στις επενδύσεις ούτε όμως έχει και κάποια εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας. Καμία εναλλακτική, που να μπορεί να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες προκλήσεις, να απαντά σε αυτές και εν τέλει να μπορεί να αποδώσει».

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του ο Βουλευτής υπεραμύνθηκε το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, το οποίο έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα, τονίζοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, εμπιστεύτηκε με την ψήφο του τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας δίνοντας σαφή εντολή να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, να αμβλύνει τις κοινωνικές αδικίες και να εργαστεί ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος. Για την επίτευξη και των τριών αυτών στοχεύσεων ένας από τους βασικούς δρόμους που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε είναι η προσέλκυση των ξένων επενδύσεων αλλά και η διασφάλιση της επιτυχούς εξέλιξης και υλοποίησης των υφιστάμενων. Αυτό πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία, αυτό εφαρμόζει η Κυβέρνηση, και μέχρι σήμερα, παρά τις δυσκολίες και τις εξωγενείς κρίσεις, τα έχουμε καταφέρει πάρα πολύ καλά. Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα, τα στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας  που έφτασε  στο 16,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο δανεισμός με μηδενικά επιτόκια αλλά και εκτίμηση για την ανάπτυξη στο 5,9% για το 2021, η οποία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, είναι αδιάψευστα στοιχεία που δικαιώνουν το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και το οποίο υπερασπίζεται εδώ στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

 

Εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτη:


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου