Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Να καταβληθεί το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όσους δεν το έλαβαν για το χρονικό διάστημα από την λήξη της παράτασης μέχρι την εκ νέου ένταξή τους στο Πρόγραμμα»

 Με την Απόφαση Δ13οικ.3107/68/21-01-2021 της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δόθηκε τρίμηνη παράταση στην ισχύ των εγκριτικών αποφάσεων του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Αφορούσε τις περιπτώσεις που, λόγω της λήξης της ισχύος του, απαιτούνταν η υποβολή νέας αίτησης δικαιούχων για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2021 και την επανένταξή τους.

Λόγω της παρατεταμένης σύγχυσης από τις συνέπειες της πανδημίας και την ανεπαρκή ενημέρωση, υπήρξαν δικαιούχοι που, θεωρώντας ότι θα ενημερωθούν επισήμως από τον ΟΠΕΚΑ για την ακριβή ημερομηνία, δεν προχώρησαν έγκαιρα στην υποβολή νέας αίτησης. Με συνέπεια να χάσουν έναν ή και περισσότερους μήνες καταβολής του επιδόματος.

            Επειδή πρόκειται για ανθρώπους ιδιαίτερα ευάλωτους, οι οποίοι εν πολλοίς σ’ αυτό το προνοιακό επίδομα βασίζονται αποκλειστικά για τις καθημερινές ανάγκες και την επιβίωσή τους.

Επειδή ακόμη, μια σύγχρονη ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να στέκεται στη ¨στενή¨ εφαρμογή του ¨γράμματος¨ και όχι του ¨πνεύματος¨ του Νόμου – απέναντι μάλιστα σε αθέλητες ¨τυπικές¨ παραλείψεις οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων πολιτών.

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τον κ. Υπουργό

 

Να δώσει εντολή για να προωθηθεί η επιβεβλημένη λύση ώστε, οι άνθρωποι αυτοί να εισπράξουν το προνοιακό επίδομα για το ¨κενό¨ διάστημα από την λήξη της τρίμηνης παράτασης μέχρι και την εκ νέου ένταξή τους στο Πρόγραμμα;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου