Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ομιλία Δ. Σταμενίτη για την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση

 

Ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης», με το οποίο ρυθμίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της ενεργειακής μετάβασης και των επιπτώσεων που θα επιφέρει στις άμεσα σχετιζόμενες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία και ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Ο κ. Σταμενίτης κατά την τοποθέτηση τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ρυθμίσει, να σχεδιάσει και να οργανώσει την επόμενη ημέρα των περιοχών που σχετίζονται άμεσα με την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό της απεξάρτησης από το λιγνίτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μεριμνά και φροντίζει για όλες τις αλλαγές που θα συμβούν στις άμεσα επηρεαζόμενες περιοχές και στις ζωές των πολιτών που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Βουλευτή και για τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα της περιβαλλοντικής πολιτικής, ο οποίος σημείωσε ότι: «Όσον αφορά τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030, την ευρύτερη στρατηγική της Ένωσης για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050 και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής η χώρα μας, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και πρωτοστατεί. Αυτό αποδεικνύεται από τη μέχρι σήμερα νομοθέτηση σε όλα τα σχετιζόμενα πεδία, όπως οι ΑΠΕ, το χωροταξικό, περιβαλλοντικές πολιτικές και άλλα, κυρίως όμως αποδεικνύεται από την απόφαση του ίδιου Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το 2019 από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μίλησε για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας έως το 2028».


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου