Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Δ.Α.Σ. & συνεργαζόμενοι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τοπικό Τμήμα Πέλλας του ΣΕΠΕΚΕΜ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ  ΕΣΤΗΣΕ Η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ                                            στο Δ.Σ. των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην ΠΕΛΛΑ !!!

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Στις 30-11-2021 πραγματοποιήθηκαν  οι εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, με πολλές δυσκολίες λόγω και της χρονικής συγκυρίας της πανδημίας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους

που συμμετείχαν σ’αυτές και τους ευχαριστούμε για την επιλογή της «Δ.Α.Σ. & συνεργαζόμενοι» στις εκλογές των Οργάνων διοίκησης, τόσο στο Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Πέλλας ( εκλογή 3 στα 7 μέλη ), όσο και την εκλογή 1 μέλους στο κεντρικό Δ.Σ. του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ., καθώς και στους Αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα Πέλλας της ΑΔΕΔΥ ( εκλογή 1 από τους 2 Αντιπρόσωπους) και στην πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας ( Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ).

Στη συγκρότηση του Προεδρείου, στις 8-12-2021, αντιμετωπίσαμε την υπεροπτική & αλαζονική θέση των εκλεγμένων της παράταξης της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», πλειοψηφούσα με μόλις 2 ψήφους διαφορά (!!!) από τη «Δ.Α.Σ.»,  που τελικά  τους έδωσε 4 έδρες στο  7μελές Δ.Σ. των Εργαζομένων της Πέλλας.

Αντί λοιπόν να προχωρήσουμε με κανόνες δημοκρατικής συνδικαλιστικής τακτικής σε αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Προεδρείου με βάση τις εκφρασμένες με την ψήφο τους  απόψεις των συναδέλφων, γίναμε ακροατές απόψεων «…είμαστε πρώτη δύναμη, εμείς αποφασίζουμε και δεν συνδιοικούμε με κανέναν…» και «σας δίνουμε τελικά 1 θέση στο Προεδρείο, επιλέγοντας και τον εκπρόσωπό σας, ώστε να αξιοποιήσουμε την υπηρεσιακή θέση ευθύνης του για να προσδώσει κύρος στο Δ.Σ.»!!!

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά, από τη πρώτη στιγμή συγκρότησης του ΣΕΠΕΚΕΜ στη Πέλλα, τη συνεπή στάση μας, κόντρα στη λογική διασφάλισης της «καρέκλας» σε όποιο συνδικαλιστικό όργανο συμμετέχουμε.

Έτσι, αρνούμενοι να αποδεχτούμε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και σεβόμενοι την ετυμηγορία της ψήφου των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές, επιλέξαμε - φυσικά - την παρουσία μας σαν απλά μέλη στο συγκροτημένο από την πλειοψηφούσα παράταξη μονοπαραταξιακό Δ.Σ.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, με τη δύναμη που μας δώσανε οι συνάδελφοι, την  αγωνιστική  μας παρουσία στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Περιφέρειας στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας, μακριά από τη λογική των … δημοσίων σχέσεων! Αυτό πρεσβεύουμε σαν στάση ζωής και μ’αυτή την αρχή πορευόμαστε, στο πλάι των συναδέλφων και απέναντι στις όποιες αρνητικές γι’αυτούς αποφάσεις, τόσο της Πολιτείας, όσο και της Περιφερειακής Αρχής.

Θα επιμένουμε κάθε φορά η παρουσία μας στο Δ.Σ. να είναι ουσιαστική, στη συζήτηση, στη λήψη των αποφάσεων, αλλά και τη δράση, που οφείλει να επιδεικνύει καθημερινά ο Σύλλογος σε όφελος των εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ του ΤοΤ Πέλλας

Γιώργος Γαϊτάνης

Αλέκος Ουγγρίνος

Χρήστος Παυλίδης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου