Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπές

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για διακεκριμένες κλοπές περιλαμβάνονται και 3 συνεργοί του.
                                                                             
Συνελήφθη προχθές (20 Ιανουαρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας για διακεκριμένες κλοπές.
 
Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών συνεργών του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου σε περιοχή των Σερρών, παραβίασαν 3 οχήματα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, εργαλεία και άλλα αντικείμενα αξίας περίπου 1.200 ευρώ.
 
Με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, εντοπίσθηκε άμεσα ο ένας άνδρας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας.
 
Επιπλέον, σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικό εργαλείο, καθώς και μέρος των παραπάνω κλεμμένων αντικειμένων με τα χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμους κατόχους τους.
 
Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 9 έως 16 Ιανουαρίου 2022 σε περιοχές των Σερρών, διέπραξαν επίσης:
 
·      Διάρρηξη αποθήκης ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητήρα και λάστιχα οχήματος αξίας 1.900 ευρώ.
·      Κλοπή από αγρόκτημα ημεδαπού, αφαιρώντας μεταλλικά δοκάρια αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία εγκατέλειψαν κατά τη διαφυγή τους.
·      Διάρρηξη οικίας ημεδαπής, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα άγνωστης αξίας.
·      Διάρρηξη οχήματος, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.
 

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου