Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Διονύσης Σταμενίτης: «Αντί για πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι της προτάσεως δυσπιστίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βουλευτής τόνισε ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί καμία έκπληξη στη Νέα Δημοκρατία καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι πια γνωστό

ότι ο μόνος τρόπος άσκησης πολιτικής για το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι τακτικισμοί και τα επικοινωνιακά τρικ.  Ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση είναι απελπιστικά μόνη σε αυτήν την προσπάθεια αφού η κοινωνία δεν την ακούει πια αλλά ούτε γοητεύεται από τις λαϊκίστικες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αναφορικά με το ζήτημα της κακοκαιρίας και της διαχείρισης αυτής ο κ. Σταμενίτης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι: «Η σημερινή κυβέρνηση ξέρει να κοιτάει κατάματα τα προβλήματα, ξέρει να τα αντιμετωπίζει και όταν και όποτε χρειάζεται έχει το θάρρος να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις διορθώνει. Πρώτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν στον χιονιά. Και άμεσα κίνησε τις διαδικασίες ώστε όσοι υπέστησαν βλάβη να αποζημιωθούν αλλά και να διερευνηθούν οι ευθύνες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με Νόμο αυτής της Κυβέρνησης έχει προστεθεί στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη για αποζημιώσεις». Στο σημείο αυτό άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τόσο τους χειρισμούς της δικής τους κυβέρνησης κατά τη μεγάλη τραγωδία στο ΜΑΤΙ όσο και στο ύφος εξουσίας που τους χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συμβάντος αλλά και μετέπειτα κατά τη διάρκεια της αποτίμησης του, στοιχείο που όπως τόνισε φανερώνει και τη μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς ζητήσαμε συγνώμη. Σε αντίθεση βέβαια με την περίοδο της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, που ούτε μπροστά στη μεγάλη τραγωδία στο ΜΑΤΙ δεν βρέθηκε ένας, από την τότε κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη για τα τραγικά και μοιραία τους λάθη. Παρά μόνο αυτό που είχατε να πείτε ήταν ότι όσο και να ψάξατε να βρείτε τα μεγάλα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία δεν τα βρίσκατε. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά: εμείς αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα ενώ εσείς τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής δημιουργούσατε μια εικονική πραγματικότητα για να καλύψετε την ολέθρια ανικανότητα σας».

Στο κύριο μέρος της τοποθέτησης του ο Βουλευτής Πέλλας παρουσίασε το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, των υποδομών, του κοινωνικού κράτους αλλά και όσον αφορά στο σκέλος της αντιμετώπισης των εξωγενών κρίσεων, όπως το μεταναστευτικό, την πανδημία αλλά και την ενεργειακή κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν το Νομό Πέλλας, με τις οποίες όπως είπε ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα, όπως το οδικό δίκτυο «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα», το Φράγμα του Αλμωπαίου και το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας ενώ τόνισε και τις ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των παραγωγών που δοκιμάστηκαν από τους σφοδρούς ανοιξιάτικους παγετούς. Τέλος σημείωσε ότι με τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενισχύονται οι 4 Δήμοι του Νομού Πέλλας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σταμενίτης δήλωσε ότι για όλους αυτούς τους λόγους υποστηρίζει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά είπε: «Για όλους αυτούς τους λόγους υποστηρίζω με την ψήφο μου μια κυβέρνηση που χαράσσει το δικό της δρόμο ακολουθώντας μια πολιτική που εδράζεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο και μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Μια κυβέρνηση ξέρει που θέλει να πάει τη χώρα και κυρίως έχει τον τρόπο για το πράξει. Υποστηρίζω μια κυβέρνηση που σχεδιάζει – προγραμματίζει και υλοποιεί, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευημερία όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις. Και αυτό το καταφέρνει βήμα προς βήμα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, τη μεταστροφή της οικονομίας και την αναμόρφωση της Ελλάδας στο σύνολο της».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή Πέλλας:



 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου