Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Απάντηση του ΥΠΑΑΤ στην Ερώτηση του Λάκη Βασιλειάδη για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερδέσμευσης και ανακατανομής πόρων

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γ. Στύλιος απάντησε στην από 25-01-2022 Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη με θέμα «Έγκριση όσο το δυνατό περισσότερων αιτήσεων του Προγράμματος Νέων Αγροτών».

Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τελικό αριθμό των αιτήσεων στήριξης για το υπομέτρο 6.1 (Νέοι Αγρότες) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, καθώς και η ανά Περιφέρεια κατανομή τους. Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσοστό κάλυψης φτάνει στο 173,92% του προϋπολογισμού της πρόσκλησης, ενώ σε άλλες Περιφέρειες υπολείπεται έως και στο 51,55%.

Από την Απάντηση αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Κυβέρνηση τόσο για την υπεδέσμευση πόρων όσο και για την ανακατανομή τους μεταξύ των Περιφερειών, όπως ακριβώς είχε προτείνει ο Λάκης Βασιλειάδης με την Ερώτησή του.

 

Δείτε την Ερώτηση και την Απάντηση του Υπουργείου στο σύνδεσμο https://bit.ly/3hPsATd


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου