Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Σύσκεψη του ΚΚΕ & της ΚΝΕ στα Γιαννιτσά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία

      Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 20 Μάρτη, με καλεσμένο τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

      Το θέμα της σύσκεψης ήταν: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και οι εξελίξεις για τους λαούς».

      Ο Γιάννης Δελής

με πολλά παραδείγματα και αναφορές και στην τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών και στα χαρακτηριστικά του νομού μας συνολικά, παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στο έδαφος της Ουκρανίας, κάτω από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας.

      Τόνισε πως η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πατάει πάνω στη μακρόχρονη όξυνση των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, για τους φυσικούς πόρους και τον πλούτο της Ουκρανίας, για τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας, για γεωπολιτικά στηρίγματα στην περιοχή.

      Έδωσε αναλυτικά την εικόνα που επικρατεί με τις αστικές τάξεις των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας να προσπαθούν να κατοχυρώσουν και να διευρύνουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή. Και από την άλλη, την εικόνα των ελληνικών κυβερνήσεων  που δηλώνουν «παρών» σήμερα αλλά και στο παρελθόν σε όλα αυτά τα μέτωπα, προσφέροντας με υποδομές, στρατιωτικά μέσα και έμψυχο υλικό. Πάντα σε ετοιμότητα στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, όχι βέβαια για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, αλλά για τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στη μοιρασιά της λείας από το ιμπεριαλιστικό παζάρι.

       Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα διαχρονικά εγκλήματα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και σε όλους αυτούς που δήθεν «πέφτουν από τα σύννεφα» με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, σαν να μην αποτελούν κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανταγωνισμών. Επίσης, τόνισε την απαράδεκτη προπαγάνδα που πάει χέρι - χέρι με τους βάρβαρους σχεδιασμούς και κάλεσε όλους να αναλογιστούν και να μεταφέρουν την εμπειρία των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, ασφαλείς, αδελφωμένοι στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας καινούργιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

      Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έδιναν εικόνα από την αγωνία και τα ερωτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας απέναντι στις εξελίξεις.

      Η σύσκεψη έκλεισε με το κάλεσμα προς όλους να δυναμώσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του τελευταίου διαστήματος για πραγματική ειρήνη και ευημερία, να πάρουν μέρος στην οργάνωση της πάλης, για να σταματήσει άμεσα κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα, για να κλείσουν τώρα τα αμερικανοΝΑΤΟικά ορμητήρια στη χώρα μας, για να μη σταλεί κανένας Έλληνας στρατευμένος στην Ουκρανία ή σε χώρες που συνορεύουν με αυτή, να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή πολεμικών μέσων και εφοδίων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου