Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα A21 για νέες αιτήσεις - Αναλυτικές οδηγίες

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου, είναι ανοιχτή η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ψηφιακά τις αιτήσεις τους και να ξεκινήσει η επεξεργασία τους.Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Το ποσό που δικαιούται ο κάθε πολίτης υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνόλου του οικογενειακού εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης», αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου ο ΟΠΕΚΑ.

Για τη χορήγηση του επιδόματος είναι σημαντικό ο χρήστης να βεβαιωθεί ότι έχει οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης και φυσικά η αίτηση να εγκριθεί. Εάν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, χωρίς την οριστική υποβολή της, που είναι το τελικό βήμα στην ψηφιακή πλατφόρα, θεωρείται μη υποβληθείσα, δεν λαμβάνεται υπόψη και ο δικαιούχος δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου