Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Νέα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ρούλα Πισπιρίγκου

 Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, πριν δηλαδή επέλθει το μοιραίο με τη χορήγηση της θανατηφόρας κεταμίνης,  άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη,

που άσκησε συμπληρωματική δίωξη στην ήδη προσωρινά κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη λίγους μήνες πριν χορηγήσει, όπως ήδη κατηγορείται, τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε επιχειρήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας και από τις καταθέσεις γιατρών προκύπτει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Βάσει των κρίσιμων αυτών στοιχείων, ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει -σύμφωνα με πληροφορίες- την καρδιακή ανακοπή, που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της. Το μοιραίο αποτέλεσμα, κατά τον εισαγγελέα, αποσοβήθηκε ωστόσο λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών και της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλαν για να σώσουν το παιδί.

Ήδη, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί συμπληρωματικά για αύριο το πρωί, ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, οπότε αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η 33χρονη όπως έχει δικαίωμα μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή και έναντι αυτής της σοβαρής κατηγορίας που της αποδίδεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου