Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ντμίτρι Μεντβέντεφ : "Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, στη Ρωσία" Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των "δημοψηφισμάτων" στις Ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας

 

Οι φιλορωσικές αρχές στις ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα -- οι οποίες ελέγχονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από τη Μόσχα -- ανακοίνωσαν σήμερα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει των "δημοψηφισμάτων" που διοργάνωσαν.Στο Λουχάνσκ, το "ναι" στην προσάρτηση στη Ρωσία συγκέντρωσε 98,42%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας.

Στην Ζαπορίζια, οι φιλορωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 93,11%των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων.
Στη Χερσώνα, η κατοχική διοίκηση που υποστηρίζει τη Μόσχα ανακοίνωσε ότι το 87,05% ψήφισε "ναι", σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.
Στο Ντονέτσκ, όπου η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας επιβεβαίωσε ότι το "ναι" επικρατεί με συντριπτικό ποσοστό.
"Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, στη Ρωσία", έσπευσε να σχολιάσει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου