Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη 900 χλμ μακριά από την θάλασσα

 Βροχή έπεσαν τα ψάρια, κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας, σε μια απόμερη κωμόπολη της Αυστραλίας. Σύμφωνα με Αυστραλιανά δίκτυα το περιστατικό καταγράφηκε στον πόλη Λατζαμάνου στη Βόρεια Επικράτεια, που απέχει περίπου 900 χλμ.  από την θάλασσα.

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει, είδαμε ψάρια να πέφτουν από τον oυρανό»

, δήλωσε ο Άντριου Τζόνσον Τζαπανάνγκα, δημοτικός σύμβουλος στο αυστραλιανό δίκτυο ABC Νews.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα ψάρια, που «είχαν μέγεθος περίπου δύο δαχτύλων» ήταν ακόμα ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της κωμόπολης έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

Αν και ο ίδιος πολίτης έχει γίνει μάρτυρας κι άλλες φορές του περίεργου αυτού φαινομένου, δεν παύει να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε.

Η άνυδρη πόλη Λατζαμάνου , στην ύπαιθρο της Βόρειας Επικράτειας, βλέπει πολύ λίγες κανονικές βροχές, αλλά έχει βιώσει τέσσερις “βροχές ψαριών” τον τελευταίο μισό αιώνα – μία φορά το 1974, άλλη μία το 2004, ξανά το 2010 και την περασμένη Κυριακή.

Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, διαπίστωσε ότι «έβρεξε» αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. Η βροχή έγινε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Πολλά από τα ψάρια ήταν ακόμα ζωντανά.

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί. Το φαινόμενο της πτώσης ψαριών από τον ουρανό είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες. Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός. Βασική θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

How many of you know that, You and I can never be too far From God,if He wants to Bless you He will. God is a God of more than enough.
,Jentezen Franklin

Residents of a small outback Australian town have been left speechless after fish began falling from the sky. Some were still alive and kicking and some were frozen.

Hundreds of spangled perch bombarded the 650 residents of Lajamanu, shocking local Christine Balmer, who was walking home when the strange 'weather' started.

She said: 'These fish fell in their hundreds and hundreds all over the place. The locals were running around everywhere picking them up.
It took 7 day's to pick up and clean up the large number of fish (Perch)

«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν πρακτικά από το νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue. «Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να “βρέχει” βατράχους (ή άλλα πλάσματα) από τον ουρανό».

Αν και ασυνήθιστο φαινόμενο, η βροχή ψαριών δεν είναι πρωτοφανές. Σε μέρη όπως η Ονδούρα, για παράδειγμα, είναι ένα ετήσιο φαινόμενο. Ωστόσο, σε ξηρά μέρη όπως η Αυστραλιανή ενδοχώρα, είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμένετε να δείτε, ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου