Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ναυαγός για δύο μήνες επιβίωσε τρώγοντας ωμό ψάρι και πίνοντας βρόχινο νερό !!!

 Ένας Αυστραλός και ο σκύλος του σώθηκαν από θαύμα αφού πέρασαν μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό τρώγοντας ωμό ψάρι και πίνοντας νερό της βροχής. Πολλοί συγκρίνουν την ιστορία του ναυαγού, με την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Ο Tim Shaddock και ο σκύλος του Bella εντοπίστηκαν από μια τράτα τόνου στα ανοικτά

των ακτών του Μεξικού αφού ένα ελικόπτερο που συνόδευε το πλοίο εντόπισε το καταμαράν τους.

Ο άνδρας από το Σίδνεϊ έφυγε από την Λα Παζ στο Μεξικό τον Απρίλιο με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία, αλλά λίγες εβδομάδες μετά, μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους του.  Ο κ. Shaddock είπε ότι παρασύρθηκε από ρεύματα και ανέμους για δύο μήνες. Είχε μόνο τον σκύλο του για παρέα, ενώ έτρωγε ωμό ψάρι και έπινε νερό της βροχής για να μείνει ζωντανός.

Πλάνα από τη διάσωσή του που δημοσιεύτηκαν από το Nine News έδειξαν έναν αδύνατο άνδρα, με τεράστια γκρίζα γενειάδα καθώς μιλούσε στις αρχές.

Η σκυλίτσα του Bella εθεάθη να κουνάει την ουρά της προς τους σωτήρες τους.

«Μόλις πήρα αλιευτικά εργαλεία, εξοπλισμό επιβίωσης», ακούστηκε να λέει σε έναν άνδρα από το πλοίο. Ο κ. Shaddock είπε ότι είχε υπομείνει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία πριν τον σώσει η τράτα και δεν είχε φάει αρκετό φαγητό για «πολύ καιρό».

«Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», είπε ο ναυαγός. Μια εικόνα του κ. Shaddock μετά τη διάσωσή του τον έδειξε να έχει ένα πλατύ χαμόγελο με ένα πιεσόμετρο συνδεδεμένο στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου