
Είκοσι λεπτά διήρκησε η συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα των Φτωχών, Φραγκίσκο Α΄.
Βγαίνοντας από το Βατικανό, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κουβέντιασε με τον Πάπα Φραγκίσκο για την οικονομική κρίση, η οποία είναι κυρίως κρίση αξιών και για την ανάγκη η πολιτική να εμπνεύσει ξανά στους ανθρώπους συλλογικές και πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες υλικές αξίες
του κέρδους και της κατανάλωσης.
Ο Ποντίφικας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν για την ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο και να αποκατασταθεί η αλληλεγγύη ως αξία,τονίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη.
«Του ζητήσαμε να συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια και να μιλάει για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αλλά και για τη δομική αιτία της φτώχειας που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Του ζητήσαμε να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία», είπε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι συζήτησε με τον Πάπα και για το μεταναστευτικό, το οποίο χαρακτήρισε «σύγχρονη πληγή», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξειαναθεώρηση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που γεννά ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο και την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η κρίση παίρνει πια ανθρωπιστικές διαστάσεις και του τόνισε ότι ο διάλογος της Αριστεράς με την Χριστιανική Εκκλησία πρέπει να συνεχιστεί.
«Συμφωνήσαμε ότι ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και στην Χριστιανική Εκκλησία πρέπει να συνεχιστεί. Εκκινούμαστε από διαφορετικές αφετηρίες, εν τούτοις τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αγωνία μας για παγκόσμια ειρήνη», είπε ο κ. Τσίπρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου