Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΕΧΤΕ να προλάβετε: 100 μέρες διορία για να τακτοποιήσετε τα αυθαίρετά σας

ΤΡΕΧΤΕ να προλάβετε: 100 μέρες διορία για να τακτοποιήσετε τα αυθαίρετά σας
Εκατό μέρες διορία δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στους ιδιοκτήτες αυθαίρετων, ώστε να μπουν στη ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, όσοι μπουν στη ρύθμιση θα μπορούν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετο κτίσμα τους και να εξοφλήσουν το ποσό που απαιτείται σε 60 δόσεις.
Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι όσοι προχωρήσουν σε εργασίες ενεργειακής
αναβάθμισης τους ακινήτου τους θα έχουν μείωση 50% του προστίμου τους.
Η προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου και όπως λένε από το υπουργείο έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους.
Μάλιστα όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη της κυβέρνησης, η διασταύρωση των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών, τη ΔΕΗ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Κτηματολόγιο θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς.
Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προειδοποιούνται επίσης ότι αν δεν εντάξουν τα ακίνητά τους στη ρύθμιση κινδυνεύουν ακόμα και με κατεδάφιση.
Αναλυτικά, όσοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων που χτίστηκαν πριν από το 1975 θα πληρώσουν 500 ευρώ για να εξαιρέσουν το ακίνητό τους από την κατεδάφιση. Οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων που χτίστηκαν μέχρι το 1983 θα πρέπει ναπληρώσουν το 15% του προστίμου που αναλογεί, ενώ όσοι διαθέτουν ακίνητα πουχτίστηκαν από το 1983 έως το 2004 θα πρέπει να πληρώσουν το 80%.
Τέλος οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που χτίστηκαν μετά το 2004 θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο στο σύνολό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου