Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ταπραντζής -Θα αναλάβει διευθυντής στην Avis

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ταπραντζής -Θα αναλάβει διευθυντής στην Avis
Την παραίτηση του Ανδρέα Ταπραντζή από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπου κατείχε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου από τη σύσταση του Ταμείου τον Ιούλιο του 2011, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης το ΤΑΙΠΕΔ.
Η παραίτηση ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί εντός του μηνός.
Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Ταπραντζής αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στο ΤΑΙΠΕΔ, όταν αυτό έπρεπε να δημιουργηθεί από το μηδέν σε πιεστικούς χρόνους και συνθήκες, λειτουργήσαμε όλοι με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια σημαντική εθνική προσπάθεια. Να συμβάλουμε να βγει η χώρα από την πιο δύσκολη
κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες. Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά, νιώθω περήφανος για το έργο που πετύχαμε».
Και προσθέτει: «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ενώ το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πια ένα όχημα μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, επιτυγχάνοντας συμβάσεις ύψους 5,4 δισ. ευρώ, με προσδοκώμενες δευτερογενείς επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ. Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά έχει πετύχει τον αρχικό του στόχο. Να έχει σε πρόγραμμα αξιοποίησης το σύνολο σχεδόν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μεταβιβαστεί στο χαρτοφυλάκιό του. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, το διοικητικό συμβούλιο και το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική συνεργασία μας, σε μια δύσκολη και απαιτητική συγκυρία. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή τους και εύχομαι να συνεχιστεί δυναμικά και με επιτυχία το έργο τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ανδρέας Ταπραντζής αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Avis, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά ενοικίασης και μισθώσεων αυτοκινήτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου