Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αττική λόγω της νεροποντής

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αττική λόγω της νεροποντής
Σοβαρά προβλήματα λόγω της καταιγίδας είχαμε στην Αττική. Πάνω από 1.709 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων από πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Οι περιοχές που χτύπησε η καταιγίδα ήταν κυρίως ο Πειραιάς, η Νίκαια το Κερατσίνι και η Δυτική Αττική.

241014190831_1170.jpg

Στη Νίκαια η κακοκαιρία άφησε πίσω της βομβαρδισμένο τοπίο. Η οδός  Βαλαωρίτου μετατράπηκε σε ένα ορμητικό ποτάμι ενώ τα αυτοκίνητα έγιναν βάρκες. Οι κάτοικοι παρακολουθούσαν από τα παράθυρα με αγωνία το ύψος του νερού να φουσκώνει επικινδυνά και να παρασέρνει τα αυτοκίνητά τους. Λίγη ώρα αργότερα, στη Νίκαια, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου έγινε μια τεράστια καραμπόλα είκοσι με τριάντα αυτοκινήτων τα οποία παρέσυραν τα ορμητικά νερά και κυριολεκτικά πέταξαν το ένα πάνω στο άλλο. Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν στην κάμερα του Star πως τα φρεάτια ήταν βουλωμένα.

241014191037_7937.jpg
Στο Μενίδι ένας πατέρας εγκλωβίσθηκε στο σπίτι του με τα τρία του παιδιά.

Οι πυροσβέστες έφτασαν έγκαιρα και τους έβγαλαν έξω. Μια έγκυος στην οδό Παπαρηγοπούλου  στους Αγίους Αναργύρους, κάλεσε έντρομη τους πυροσβέστες καθώς ορμητικά νερά έμπαιναν στο σπίτι της. Ευτυχώς η γυναικά απεγκλωβίσθηκε και είναι καλά στην υγειά της.
Δεκάδες πολίτες εγκλωβίσθηκαν μέσα σε σούπερ μαρκετ. Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιούσιες τους ενώ είναι αγανακτισμένοι με τις αρχές.
Στο Περιστέρι το νερό έφτασε τα δύο μέτρα. Στην οδό Φιλιππιάδος, 15 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν που θα κοιμηθούν αφού τα σπίτια τους πλημμύρισαν. Όπως καταγγέλλει κάτοικος, μέχρι πριν τις 9 το βράδυ κανένας δεν είχε έρθει να τους βοηθήσει παρά μόνο ένας γερανός. Στην οδό Τσαλαβούτα τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις καταστράφηκαν.
Και η Ιερά οδός όμως μετατράπηκε σε ποτάμι. Κάδοι έπλεαν στο οδόστρωμα ενώ οι πεζοί ήταν αδύνατον να διασχίσουν το δρόμο. Πολλοί ήταν οι οδηγοί που ζητούσαν από την πυροσβεστική υπηρεσία βοήθεια για να βγουν από τα αυτοκίνητά τους.
Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάστηκε να μετακινηθούν δέντρα ή ογκώδη αντικείμενα που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.
Στον Πειραιά, υπάλληλοι από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  βρέθηκαν στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
241014173042_2535.jpg
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για απόψε, στον ξενώνα αστέγων του Δήμου.

Το Σάββατο θα συγκληθεί ειδική σύσκεψη του δημάρχου με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της κατάστασης.
Ως αργά το βράδυ της Παρασκευής επιχειρούσαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου 65 συνεργεία της Πυροσβεστικής,  με  135 άνδρες. Η υπηρεσία εκτιμά ότι θα χρειαστούν αρκετές ώρες μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα.
Resizer.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου