Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας σε Σαμαρά: Είσαι πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου

Εκλογές τώρα ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επέκρινε τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης. 


Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η χώρα θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές και να μην παραμείνει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για τους επόμενους 4 μήνες μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. «Σας προτείνω σήμερα το βράδυ να δείτε το αποτέλεσμα και να το ξανασκεφτείτε να πράξετε όπως ορίζει το συμφέρον της χώρας. Δεν είναι η παραμονή σας στις καρέκλες της εξουσίας ακόμη 4 μήνες το συμφέρον της χώρας. Μπορεί κανείς να φανταστεί το μέλλον της χώρας και
χωρίς εσάς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητώ από τον κύριο Σαμαρά να το ξανασκεφτεί. Δεν είναι ωφέλιμο για τον τόπο ούτε και για εσάς. Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεν αφορά στη συναίνεση στο πρόσωπο. Συναίνεση ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταρρακωμένης σας κυβέρνησης. Συναίνεση στην συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 



«Στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι είστε πλέον κυβέρνηση και πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου. Ο χρόνος σας λήγει το αργότερο σε τέσσερις μήνες. Πως να έχετε κύρος και δύναμη στο εξωτερικό όταν βλέπουν ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης σας αμφισβητούνται στο εσωτερικό;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου