Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του»
Τη θέση που εξέφρασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Bουλής κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» επαναλαμβάνει σε σημερινό του σχόλιο το Γραφείο Τύπου του κόμματος της
αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφορμή την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση βγήκε από αυτήν: «χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «φωνές αμφισβήτησης» των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, «μέσω της πρότασης για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού"», ενώ συμπληρώνει πως «αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το "ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο";». 


«Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται;» αναρωτιέται ο συντάκτης της ανακοίνωσης και συμπληρώνει: «Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου