Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τασούλας: Δεν έχουμε βρει χώρο για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα

Τασούλας: Δεν έχουμε βρει χώρο για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα

«Ψάχνουμε χώρο αλλά δεν βρίσκουμε».

Αυτό εξηγεί σε 25 βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν με ερώτηση στη Βουλή να μάθουν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Μεγαλέξανδρου του γλύπτη Ιωάννη Παππά στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο ευελπιστεί ότι τελικά θα βρεθεί λύση αν και η έλλειψη διαθέσιμου ανοικτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας δημιουργεί δυσκολίες.

Ο κ. Τασούλας τονίζει ότι το άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, και εξηγεί ότι το θέμα «απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού, οι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου